The Economist: Путін вбачає у Тимошенко цинічну популістку, готову укласти з ним угоду

13:41, 17.12.2018
The Economist: Путін вбачає у Тимошенко цинічну популістку, готову укласти з ним угоду

Юлія Тимошенко та Володимир Путін знаходили спільну мову за часів прем’єрства

Юлія Тимошенко є найбільш зручною кандидатурою для російської влади на виборах Президента України. Путін уже мав справу з нею раніше і вбачає у ній однодумця, популістку, готову укладати угоди, вигідні для нього.

«Президента РФ Владіміра Путіна найбільше влаштовує Тимошенко. Він уже мав справу з нею раніше і вбачає у ній однодумця — цинічну популістку, готову укладати угоди», — такий висновок міститься в спецвипуску журналу The Economist під назвою «Світ у 2019 році».

У статті «Драма без кінця», опублікованій як в англомовному оригіналі спецпроекту, так і в україномовній його редакції, виданій «Українським тижнем», автор статті Аркадій Островський зазначає, що Росія намагатиметься вплинути на результат виборчих перегонів, які і без того будуть непростими. «Ускладнює справу, що у виборах візьмуть участь не лише українці», — пише він. На думку авторитетного журналіста британського видання, Путін ставить на Тимошенко.

Раніше про те, що Юлія Тимошенко є найбільш зручною кандидатурою для російської влади на виборах Президента України заявив керівник програми «Внутрішня політика» Московського центру Карнегі Андрій Колєсніков. Саме бажанням допомогти їй отримати додаткові голоси виборців він пояснив включення Тимошенко Росією до санкційного списку: «Чому Тимошенко потрапила в цей список. Вона жінка в цілому різнобічна, цілком здатна домовлятися і вона це показувала в ході переговорів з Путіним неодноразово. Може бути, це для того щоб допомогти їй, показати українському народу, що це якоюсь мірою антиросійський політик», — сказав він.

Схожої думки дотримується редактор опозиційної російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Вєнєдіктов, який заявив: «Путін сказав, що з нинішньою владою в Україні ми не просунемося нікуди. Беручи до уваги президентську кампанію, явний знак того, що Кремль підтримуватиме Юлію Тимошенко на президентських виборах».

Кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук називав Юлію Тимошенко «цілеспрямованим» та «добре підготовленим» кандидатом у президенти України.

Сподівання на перемогу Юлії Тимошенко, не приховуючи цього відверто, висловлюють російські політики та експерти в ході численних пропагандистських шоу на російських телеканалах.