Суд зобов'язав НАБУ розслідувати справу за підозрою Юрія Луценка в хабарі

13:35, 14.01.2019
Суд зобов'язав НАБУ розслідувати справу за підозрою Юрія Луценка в хабарі

Юрій Луценко може отримати підозру в хабарнитві і змові (фото: 5 канал)

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди, яку нібито отримав генеральний прокурор України Юрій Луценко у змові зі своїм першим заступником Дмитром Сторожуком.
 
Про це йдеться в рішенні суду опублікованому від 10 січня 2019 року, пише "Українська правда".
 
Як ідеться в документі, 17 жовтня 2018 року заява на Луценка та Сторожука була подана на особистому прийомі в голови СБУ Василя Грицака.
 
Зокрема, заявник стверджує, що Луценко і Сторожук вчинили правопорушення за ст. 27 (види співучасників), 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.396 (приховування злочину), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 368 (одержання хабара), ст.382 (невиконання судового рішення) КК України. 
 
СБУ 30 жовтня 2018 року направила звернення до НАБУ "у зв'язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції".
 
У НАБУ зазначили, що не знайшли ознак складу кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів бюро, в діях Луценка і Сторожука, тому не будуть вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Після цього заявник звернувся до суду з вимогою внести відомості до ЄРДР.
 
"Суд ухвалив зобов'язати службову особу НАБУ, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали, внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення… розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг", - йдеться в рішенні суду.
 
Відзначається, що ухвала оскарженню не підлягає.
 
Нагадаємо, раніше сам Юрій Луценко розкритикував НАБУ за відсутність результатів роботи на тлі гучних заяв.