Юлія Тимошенко пропустила голосування за міжконфесійні переходи: її картка голосувала

15:49, 18.01.2019
Юлія Тимошенко пропустила голосування за міжконфесійні переходи: її картка голосувала

Олександра Кужель голосує замість Юлії Тимошенко? (фото: Громадський рух "ЧЕСНО")

Очільниця «Батьківщини» Юлія Тимошенко вчергове пропустила голосування з питання, яке спрямоване на протидію впливу Росії, цього зазу за законопроект, який врегульовує проблему оформлення міжконфесійних переходів релігійних громад, але її картка незрозумілим чином зафіксована під час голосування.

Про це повідомляє Громадський рух "Чесно".

"Картка голови фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко голосувала у Верховній Раді, хоча сама вона була відсутня під час засідання. Однопартійці не бачили Тимошенко в сесійній залі, але запевняють, що "вона десь є", - зазначають журналісти "Чесно".

Юлія Тимошенко зарєструвалася на ранковому пленарному засіданні 17 січня, як свідчить сайт Верховної Ради вона голосувала "за" законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)".

У "Чесно" зазначають, що на робочому місці Юлії Тимошенко в парламентській залі була вкладена картка в слот для голосування.

Однак протягом пленарного дня картка лідерки "Батьківщини" або не голосувала, або була відсутня. Окрім одного випадку: за вказаний вище законопроект картка Юлії Тимошенко чотири рази проголосувала "за".

Зазначається, що народний депутат може голосувати своєю карткою з будь-якого місця в залі, проте під час цього голосування на табло системи "Рада" чітко видно, що "за" голосувало саме місце Юлії Тимошенко.

Як свідчить відео, на місці Юлії Тимошенко в цей час голосувала її колега за фракцією Олександра Кужель. За даними системи "Рада" вона була відсутня під час голосування.

Однопартійці Тимошенко в коментарі Руху ЧЕСНО не змогли пояснити, як так сталося, що картка лідерки фракції голосувала "за", але сама вона була відсутня.

"Я не можу сказати... Я голосував за себе, ніколи не голосував за будь-кого, тільки за себе. Не знаю, не слідкував", – каже "батьківщинівець" Борис Тарасюк.

Не бачив у залі Тимошенко і ще один її колега – Олексій Рябчин:

"Я сьогодні не повністю був присутній, тому не можу сказати. Я не бачив її сьогодні. Учора бачив на засіданні фракції. Не знаю. Я голосую особисто, запитайте в самої Юлії Володимирівни чи її прес-служби. Я не відповідаю на такі питання, де вона була і що робила. Можливо, вона була, але я її не бачив".

Член фракції "Батьківщина" Вадим Івченко, робоче місце якого розташоване неподалік місця ЮліїТимошенко, теж каже, що не бачив її, але вона десь є:

"Вона, по-моєму, учора була, я не знаю. Я вчора особисто її не бачив, але колеги кажуть, що вона була. Вона десь тут присутня... у кабінеті фракції".

Нагадаємо, Юлії Тимошенко закидають, що вона прогулює голосування за законопроекти, які потенційно сприяють зменшенню впливу Росії в Україні.

Однак, журналісти вже фіксували ситуацію, коли Юлія Тимошенко нібито віддала голос "за" перейменування УПЦ Московського патріархату, але її не було у залі в момент голосування.