Єпископа Гедеона з УПЦ (МП) не пустили в Україну через проблеми з документами

09:25, 14.02.2019
Єпископа Гедеона з УПЦ (МП) не пустили в Україну через проблеми з документами

(фото з фейсбук)

Архієрея Української православної церкви (Московського патріархату) єпископа Макарівського Гедеона (в миру - Юрій Харон) після повернення з-за кордону не пропустили в Україну в міжнародному аеропорту "Бориспіль" через проблеми з документами.

 

Про це заявив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

 

Він підтвердив факт непропуску єпископа УПЦ (МП) Гедеона в Україну в аеропорту "Бориспіль".

 

Говорячи про причини такого рішення, він зазначив: "У нього громадянство кількох країн. Прикордонники вилучили український паспорт".

 

"Крім цього, в ході подальшої співбесіди виявилося, що данний громадянин займається Антиукраїнською пропогандою та є активним адептом "Руского мира". 

 

Він також уточнив, що далі з цим громадянином спілкуються інші правоохоронні органи.

 

На сторінці єпископа Гедеона в Фейсбук викладено фотокопію протоколу вилучення (затримання) документа, в якому зазначено, що прикордонники виявили у нього паспорт для виїзду за кордон, який числиться як загублений. Зокрема, в протоколі міститься інформація про те, що цей документ на ім'я Юрія Харона, за даними управління Державної міграційної служби у Волинській області, внесено до загублених, вкрадених, оголошених недійсними паспортних документів і підлягає вилученню.

 

 Наразі єпископа Макарівського Гедеона відправили зворотнім рейсом у Франкфурт, звідки він прилетів напередодні.  

 

Як повідомлялось, рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до новоствореної Православної церкви України ухвалили вже понад 300 парафій. 

 

Як повідомлялось, Митрополит Епіфаній під час промови після інтронізації у Софії Київській закликав православних ієрархів та мирян єднатися навколо Православної церкви України.

 

Вселенський патріарх Варфоломій 6 січня вручив Томос про автокефалію очільнику канонічної Православної церкви в Україні митрополиту Епіфанію під час літургії у соборі святого Георгія в Стамбулі.