Убивство на Миколаївщині: Олександра Цукермана забили ногами поліцейські (фото)

21:14, 24.08.2016
Убивство на Миколаївщині: Олександра Цукермана забили ногами поліцейські (фото)

Олександр Цукерман загинув після побоїв поліцейських. (novosti-n.org)

На Миколаївщині, недалеко від сумнозвісного села Врадіївка, спалахнув стихійний народний бунт проти свавілля поліцейських, які вбили чоловіка.

Трагедія сталася у ніч на 24 серпня в селищі Криве Озеро.

За свідченнями очевидців, Олександр Цукерман був напідпитку і поводив себе агресивно.

Так, першим до поліції райцентру поскаржився 46-річний місцевий житель - він звернувся із заявою, що 32-річний чоловік його побив та відібрав його особисті речі і гроші.

Майже одночасно правоохоронці отримали ще одне повідомлення по телефону про те, що цей самий правопорушник напав на таксиста, розбив його машину лопатою  і також пограбував.

Версії про те, що трапилося далі, кардинально розбігаються, але п'яний дебош закінчився для Олександра Цукермана жахливою смертю.

За словами дружини, по приїзді поліцейських Олександр Цукерман вже заспокоївся та мирно спав у своїй машині. Однак представники закону просто викинули його з автівки й почали бити прямо на очах у матері, дружини та двох неповнолітніх дітей.

"Чоловіка били не тільки спецзасобами, але й ногами. Ми застигли в жаху від того, що поліцейські на наших очах вбивають рідну людину, а ми нічого не можемо зробити..." - стверджує дружина покійного.

Фото з місця трагедії свідчать, що чоловік був у самих трусах і точно не міг чинити опір поліцейським, оскільки був у наручниках. Вітак мешканці селища Криве Озеро стали на бік загиблого.
 


 

Перед будівлею прокуратури Кривоозерського району на День незалежності зібралося більше тисячі осіб, які вимагають справедливого розслідування смерті 32-річного Олександра Цукермана.

Розлючений натовп навіть спробував влаштувати самосуд над затриманими за перевищення влади «силовиками» у той момент, коли їх вантажили в автозак. Від обурення люди ледь не перевернули вантажівку, яка повинна була транспортувати поліцейських до Миколаєва.
 


Однак зовсім іншу версію того, що сталося виклав в.о. начальника Кривоозерського відділення поліції Олександр Топчій. За його словами, насправді, дебошир накинувся на співробітників поліції все з тієї ж лопатою, мовляв, саме тому поліцейські були змушені застосувати силу.

"Правоохоронців на місце події викликали його родичі", - розповів Олександр Топчій. - "Бешкетник вийшов зі свого дому вже з лопатою та накинувся на поліцейських. Він встиг пробігти за ними близько 30 метрів, перш, ніж правоохоронці застосували силу".

Тіло загиблого Олександра Цукермана вже відправили на судово-медичну експертизу до Первомайського району Миколаївської області. Там повиннв встановити справжню причину смерті цього чоловіка. Сусіди загиблого від рук поліцейських чоловіка говорять про те, що раніше знали покійного як нормальну людину, яка не зловживав алкоголем, а його родина жила в достатку.

Тим часом за фактом вбивства порушено справу за ознаками частини 3 статті 365 КК України - "Перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів". Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Про причетних до трагедії поліцейських відомо, що раніше вони працювали у Першотравневому райвідділі міліції, але за якісь провини, ці правоохоронці були понижені в посаді та переведені до райвідділу селища Криве Озеро.