Загиблі на Світлодарській дузі: Сергій Степаненко, Василь Панасенко і Володимир Андрешків (фото)

11:12, 21.12.2016
Загиблі на Світлодарській дузі: Сергій Степаненко, Василь Панасенко і Володимир Андрешків (фото)

Сергій Степаненко, позивний "Паштет".

Бійці 25-го батальйону «Київська Русь» Сергій Степаненко, позивний «Паштет», Василь Панасенко «Ваха» і Володимир Андрешків, позивний «Жара» загинули в ході запеклих боїв на Світлодарській дузі 18 і 19 грудня. Двоє з них – уродженці Київщини, ще один полеглий герой зі Львівщини.

Про це повідомляють у соцмережах волонтери  і бойові побратими загиблих героїв.

Тоді як Міноборони досі не оприлюднило прізвища п’яти воїнів, які віддали свої життя за Україну.

Імена всіх хлопців з 25 батальйону назвав їхній заступник командира Роман Семчишин. Якщо Степаненко загинув 18 грудня, то Андрешків і Панасенко– 19 грудня, на День Святого Миколая.

Сергій Степаненко


«Україна втратила свого чергового сина, чергового Героя! Від рук російських окупантів на Донбасі загинув вояк 25-го Батальйону «Київська Русь» Сергій Степаненко. Спочивай з Богом, Брате!», - написав заступник командира 25-го батальйону «Київська Русь» Роман Семчишин у Facebook.

49-річний Сергій Степаненко пішов на фронт з міста Бориспіль, що під Києвом. У нього лишилися дружина і син. До війни воїн працював бетонщиком у ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» і навіть таксистом. Згодом став підприємцем. 

 

                                                                                Сергій Степаненко. 

Із 2015 року Сергій Степаненко служив в Збройних силах за контрактом.

Після закінчення першого терміну контракту уклав новий контракт і в грудні 2016 року повернувся на передову. Тобто на фронт воїн повернувся за лічені дні до загибелі.


Володимир Панасенко


33-річний Василь Панасенко є уродженцем Житомирської області, але більшу частину життя провів у Ірпені, що під Києвом. Проходив службу в 25-му батальйоні по другій хвилі мобілізації. "Ваха" був учасником боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Повернувся до лав «Київської Русі» у вересні 2016 року.

 Василь Панасенко. 

Народився він 14 серпня 1983 року в селі Польське Коростенського району Житомирської області. З 1987 року мешкав в Ірпені, де закінчив школу №2, а далі навчався у Коростенському ПТАУ.
 
Вперше Василь Панасенко був мобілізований у травні 2014 року, вдруге – у вересні 2016 року, після чого продовжив службу на Донбасі.
 

Володимир Андрешків
 

«Знову біда! Знову смерть! На Миколая, на Світлодарській дузі загинув боєць 25-го Батальйону «Київська Русь» Володимир Андрешків, позивний «Жара».

Уродженець Львівщини, пройшов Революцію Гідності, доброволець - з першого дня в батальйоні, батько 4 дітей. Уклав цього року повторний контракт. Смерть побратимів дійшла і на Львівщину. Слів бракує!», - написав Роман Семчишин.

 

                                                                       Володимир Андрешків. 

47-річний Володимир Андрешків мешкав у селі Бортники Львівської області. Був активним євромайданівцем.

Воював у складі батальйону «Київська Русь» від початку його створення, пройшов запеклі бої за Дебальцеве взимку 2015 року. У листопаді 2016 року «Жара» повторно уклав контракт із ЗСУ і повернувся на передову.

  

                               "Жара" став воїном "Київської Русі" ще у 2014 році. 

 

«Нема в мене слів, він тільки пару тижнів як повернувся на контракт. Царство йому Небесне!», - пише про свого земляка Андрешківа український вояк з Галичини Ярослав Рєзніков.

Тоді як киянин Юрій Рябченко написав у соцмережах про загиблого воїна Андрешківа: «Знав його. Ночував у мене вдома. Разом були у варті на Майдані. В найстрашнішу ніч, з 18 на 19 лютого 2014 року, був серед тої купки, що залишилася захищати Майдан. Хороша, світла людина. Вічна пам’ять».

Як повідомляла «УМ», одним з перших на Світлодарській дузі загинув гранатометник 54-ї окремої механізованої бригади Роман Радівілов, позивний «Гюрза», під час виконання бойового завдання на висоті "Варяг" 18 грудня. Поховають героя у рідному місті Дергачі Харківської області 22 грудня.

Саме район Світлодарської дуги залишається найгарячішою ділянкою бойових дій з епіцентром поблизу селища Луганське. У вівторок українські військові відбили нову атаку бойовиків під Світлодарськом.