Суд Києва втретє відпустив Юрія Крисіна попри підозру в убивстві журналіста Веремія

18:49, 23.12.2016
Суд Києва втретє відпустив Юрія Крисіна попри підозру в убивстві журналіста Веремія

Юрій Крисін знову на волі, хоча вже має умовний строк. (Фото з архіву.)

Апеляційний суд Києва втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна, що фігурує в справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану в 2014 році.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська.

"Підсудного у справі про напад на журналіста Веремія Юрія Крисіна, якого після звільнення з-під варти за звинуваченням у справі Веремія вже двічі затримували і один раз засудили за вчинення інших, Більш звичних йому злочинів, знову -втретє  - випустили з-під варти", - написала Закревська вFacebook.

  
Адвокат засумнівалася, що колегія суддів у складі Дениса Масенко, Олега Присяжнюка та Ігоря Паленіка усвідомлюють поняття ризику рецидиву і зазначила, що ці судді "постійно на слуху по майданівських справах".

"Якщо ризик двічі після зміни запобіжного заходу виявився 100%, то йдеться вже не про нейтралізацію ризику, а просто про припинення злочинної діяльності, яка систематично триває, як тільки підсудний виявляється на волі", - підкреслила вона.

Наступне засідання у справі про вбивство Веремія відбудеться 19 січня.

А от правозахисник Центру громадянських свобод, журналіст і координатор кампанії по захисту прав ув'язнених "Let My People Go" Марія Томак, що повідомляє, що Юрій Крисін відомий як "кримінальний авторитет" на прізвисько "Шафа", родом з м.Горлівка Донецької області.

За її даними він уже 10 років "живе і займається тітушковиним бізнесом" в Києві і після Майдану свій "бізнес" не згорнув.

  
У справі про вбивство Веремія Крисін вже має запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, однак після її отримання "взяв участь в двох бандитських епізодах": за першим з яких отримав вирок у вигляді 3 років умовно з випробувальним терміном.

У зв'язку з цим правозахисниця називає рішення про його звільнення сумнівним.