Загарбники Криму в січні-2014 прилетіли на півострів з дарами з Афону

13:14, 08.01.2017
Загарбники Криму в січні-2014 прилетіли на півострів з дарами з Афону

"Дари волхвів" з Афону в Україні - під охороною РПЦ та російських моряків. (Фото з архіву.)

Депутат Держдуми Росії Світлана Савченко, яку обрали в окупованому Росією Криму, вважає, що російська анексія Криму була дивом.

Про це вона написала у Facebook, нагадавши історію, як керівники спецоперації Росії в Криму прилетіли православним літаком з Афону

На думку Світлани Савченко, чудо в Криму почалося саме в січні 2014 року, коли на український півострів прибула найбільша православна святиня – Дари волхвів.

Також, на її думку, дивом є і події, пов'язані з анексією півострова, повідомляють "Крим. Реалії".

«Дари волхвів покинули свою обитель на Афоні і були привезені в Росію, Україну і Білорусь. Сімферополь і Севастополь спочатку не входили до програми подорожі святинь. Але ... Невідомі шляхи Господні. І була у нас неймовірна радість зустрічі з такими реліквіями. І з Кримом теж відбулося диво!» – стверджує депутат.

Раніше колишній віце-прем'єр підконтрольного Росії уряду Криму Рустам Теміргалієв розповідав російським ЗМІ, як у січні 2014 року депутати Держдуми Росії докладали зусиль, щоб доставити з Афона до Криму літак з Дарами волхвів.

Захід проводився під патронатом Російської православної церкви, а згодом з'ясувалося, що на борту цього ж літака до Криму прибув один з керівників спецоперації по захопленню півострова Ігор Гіркин, який пізніше став командиром проросійських бойовиків в «ДНР».

Його також супроводжував російський бізнесмен Костянтин Малофєєв, якого називають фінансистом кампанії з приходу до влади колишнього підконтрольного Росії губернатора Севастополя Олексія Чалого.

Тоді в Севастополі поклонитися "дарам волхвів" прийшли 100 тисяч мешканців міста, а саму реліквію охороняли моряки Чорноморського флоту Росії.


У СБУ цей візит до Криму називають однією зі складових діяльності російських розвідників, яка передувала анексії півострова у 2014 році.