Керівники ГПУ і Нацполіції обіцяють Артему Полежаці чесне розслідування загибелі брата і племінниці

12:00, 09.01.2017
Керівники ГПУ і Нацполіції обіцяють Артему Полежаці чесне розслідування загибелі брата і племінниці

Олександр Полежака із донькою Ярославою.

Генпрокурор Юрій Луценко і в.о. глави Нацполіції Вадим Троян обіцяють відомому поету Артему Полежаці об’єктивне і чесне розслідування резонансної аварії, в якій загинув його рідний брат 35-річний Олександр Полежака і 8-місячна племінниця Ярослава.

 

Про це повідомляють друзі Артема Полежаки у соцмережах, адже сторінку поета у Facebook  наразі заблоковано.

 

«Не вірю, що ту мразоту посадять. Відкупиться», - написав на своїй сторінці у Facebook  Артем Полежака, брат і дядько загиблих на адресу винуватця аварії, який п’яним кермував позашляховиком і тікаючи з місця попередніх аварій, врізався в авто Олександра з сім’єю.

 

Вочевидь, саме після цього посту сторінку поета заблокували.

 

                                           Поет Артем Полежака. 

 

«Одразу після того, як я сповістив про смерть брата на Facebook мою сторінку з невідомих причин було заблоковано. Ви всі мене знаєте, ви приходили на мої виступи, слухали мої вірші, разом сміялися і випили зі мною не один келих. Серед вас багато журналістів, громадських діячів, політиків і просто небайдужих людей. Не варто піднімати паніки, доки ведеться слідство. Я звичайна людина і мої батьки – прості люди, але я хочу, щоб вбивцю було покарано так, як він на це заслуговує по закону. Єдине, про що я прошу на данний момент, щоб цю інформацію було максимально поширено», - такий текст пізніше передав поет через друзів, які почали поширювати його у соцмережах.

 

Тож один із лідерів фольк-рок-гурту «Kozak System» Іван Леньо повідомив у Facebook уже в понеділок, що «інформація дійшла до небайдужих», тож цю справу узяли на свій особистий контроль керівники Генпрокуратури і Нацполіції.

 

Зокрема, депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий написав у Facebook: «Щойно розмовляв з в.о. глави Національної поліції Вадимом Трояном. Він бере під особистий контроль розслідування резонансного ДТП у Харкові, внаслідок якого загинули рідний брат і племінниця українського поета Артема Полежаки. Певен, убивця Мороз Павло Іванович, який знаходився за кермом у нетверезому стані і до трагедії на Салтівському шосе зчинив ще два ДТП, не уникне суворого покарання за законом. А що в тюрмі зроблять з дітоубивцею - здогадаєтесь самі.»

 

Водночас, музикант Іван Леньо наводить і такі слова Генпрокурора Юрія Луценка на адресу поета: «Артеме, друже, прийми співчуття і мою допомогу. Всі вказівки забезпечити законне покарання - поставлені. Якщо треба інша допомога - я поруч.»

 

Як повідомляла «УМ», харківського архітектора і дизайнера меблів 35-річного Олександра Полежаку і його восьмимісячної доньки Ярослави поховали в селищі Вільшани під Харковом 30 грудня.

 

Немовля загинуло миттєво в аварії, яку вчинив п’яний водій на джипі Toyota Prado. Тоді як батька дівчинки не вдалося втрятувати медикам. Врятувати вдалося лише дружину загиблого – Діану, яка перебувала у шоці від втрати чоловіка і доньки.

 

Водій ще на місці аварії поводився неадекватно і пропонував хабара патрульним. Наразі 36-річному Павлу Морозову суд обрав міру запобіжного заходу – утримання під вартою без права внесення застави. Арештованому «світить» до десяти років позбавлення волі. У суді з’ясувалося, що джип оформлений на дружину підозрюваного.