2 травня в Одесі: затримання, погрози мінування та георгіївські стрічки

07:34, 03.05.2017
2 травня в Одесі: затримання, погрози мінування та георгіївські стрічки

Поліцейські шукали вибухівку в квітах на Куликовому полі 6 разів за день (Думская)

В Одесі відбулися масові заходи із вшанування загиблих у Будинку профспілок 2 травня 2014 року: поліція повідомляє про 14 затриманих та шість погроз мінування Куликового поля, із жінками, що приходили із георгіївськими стрічками провели розмови та попросили не провокувати оточуючих.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на брифінгу ввечері у вівторок повідомив подробиці напруженого дня в Одесі.

"Всього було затримано 14 осіб, з яких двоє - затримані вранці в районі Соборної площі, решта були затримані біля Куликового поля", - повідомив Яровий.

За дрібне хуліганство затримали 11 осіб, ще у двох виявили наркотики.

"Одну особу було затримано за холодну зброю", - додав Яровий.

Начальник поліції Одещини Дмитро Головін повідомив, що поліцейські виявили в одного молодика  мачете, яке він намагався пронести до площі перед Будинком профспілок.

"Спроба була невдалою завдяки металодетекторам, встановленим по периметру Куликового поля. Усі факти внесено до ЄРДР, вирішується питання про відкриття кримінального провадження", – повідомив Головін.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що за підрахунками правоохоронців, на Куликове поле 2 травня прийшли до 1,5 тис. людей.

Протягом дня поліцейські повідомляли про те, що декілька жінок хотіли пройти на Куликове поле з георгіївськими стрічками. Щоб не провокувати конфлікти, стрічки, що стали символом російської агресії в Україні, попросили зняти.

В Одесі 2 квітня було затримано групу, що, згідно даних слідства, планувала теракти. Про це повідомляла СБУ, але не надала подробиць щодо кількості затриманих або обставин планованих злочинів.