У п'яти районах Донецької області без води можуть залишитись майже 400 тис. людей

12:43, 10.06.2017
У п'яти районах Донецької області без води можуть залишитись майже 400 тис. людей

Вода для жителів у 5 районах Донецької області за декілька днів може закінчитися, адже бойовики не дають поремонтувати електропостачання фільтрувальної станції

У Покровському, Селидівському, Волноваському, Добропільському та Мар'їнському районах Донецької області близько 388 тисяч людей можуть залишитися без чистої фільтрованої води.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"8 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь)", - зазначають рятувальники.

Станом на 10 червня загроза гуманітарної катастрофи нависла над близько 388 тисячами мешканців прифронтових районів, які не змогли окупувати проросійські терористи.

Наразі водоппостачання у 5 районах області здійснюється погодинно з 21 резервного резервуару загальною ємністю 61 тис. м3

Резервуари забезпечують водою у Покровському районі 178 тисяч чоловік, Селидівському - 80 тисяч, Волноваському - 50 тисяч, Добропільському - 50 тисяч та Мар'їнському - 30 тисяч. Всього задіяно 21 резервуар для води.

Воду подають погодинно, щоб її вистачило на 3-4 доби. Рятувальники повідомляють, що на даний час необхідність підвозу води відсутня.

Головна проблема - відсутність гарантій безпеки для відновлення електропостачання на Донецьку фільтрувальну станцію.

Спільний центр контролю та координації припинення вогню вже завляє, що поблизу станції, в районі Авдіївки, можлива активізація обстрілів, які вчиняють проросійські бойовики.