У Києві пройшов «Марш рівності» за права ЛГБТ-спільноти (відео)

11:03, 18.06.2017
У Києві пройшов «Марш рівності» за права ЛГБТ-спільноти (відео)

Активісти, депутати, посли та члени ЛГБТ-спільноти зібралися у києві на марш (Главком)

"Марш рівності" за прва ЛГБТ-спільноти пройшов за маршрутом від Будинку вчителя до площі Льва Толстого у Києві. він розпочався о 10:00 ти закінчився приблизно за 45-50 хвилин, коли учасники маршу стали розходитися із площі поблизу метро Льва Толстого.

Руху колони пробували перешкодити праворадикальні активісти, які з ночі заблокувати парк Шевченка повз який мав проходити Марш рівності.

Як повідомляє "Громадське", між парком Шевченка, навпроти входу до червоного корпуса Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сталися невеличкі сутички та штовханина, коли праворадикали відібрали та спалили прапор ЛГБТ-спільноти.

 


Правопорядок забезпечували близько 5 тисяч поліцейських та нацгвардійців.

“Поліція забезпечує правопорядок під час Маршу рівності у Києві. В кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави та газові балончики. Близько 100 учасників акції проти проведення Маршу рівності біля парку імені Тараса Шевченка безперервно ходять по пішохідному переходу та утворили ланцюг”, - йдеться у повідомленні начальниці відділу комунікації Головного управління поліції у місті Києві Оксани Блищик у Facebook.