В «Інтерсіті» провокують на порушення законів, за які пасажира можна зняти з потяга

14:57, 09.07.2017
В «Інтерсіті» провокують на порушення законів, за які пасажира можна зняти з потяга

У поїздах "Інтерсіті+" продають пиво, за розпиття якого можуть оштрафувати та висадити з потяга

В потягах "Інтерсіті+" продають пиво. Торгівля здійснюється відкрито, в кав'ярнях WOG, які в швидкісних потягах замінили звичних продавців-провідників.

Відповідне відео у Facebook опублікувала Марина Пляшник, яка вже звертала увагу на цю проблему.

"Знову про пиво в потягах. Продають в кафе WOG у потягу без проблем. Відео із "Інтерсіті" Харків-Київ, 8 липня. Нагадую, що пити пиво та інший алкоголь заборонено у громадському транспорті, у тому числі в потягах. Відповідальність - адмінштраф", - написала вона.




Законодавство не забороняє продавати пиво у потягах, але забороняє пасажирам вживати алкоголь.

Відповідно до ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розпивання пива (крім безалкогольного) у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За правилами "Укрзалізниці" п'яного пасажира можна зсадити із потяга.

У п.8.38. правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом зазначено, що пасажир може бути видалений з поїзда, якщо перебуває у явно вираженому нетверезому стані та порушує при цьому правила проїзду і громадський порядок, заважає спокою інших пасажирів. На проїзному документі проставляється відмітка "Відмовлено в перевезенні на підставі пункту 8.38 Правил".

Асортимет пива в "Інтерсіті+" досить широкий, про нього звично розповідає касир.




Варто відзначити, що в потягах можна пити безалкогольне пиво.

Як помітно на відео, етикетки на банках із пивом торгових марок "Чернігівське" та "Hoegaarden" не схожі на ті, які друкують виробники на своїй безалкогольній продукції.



Авторка відео вже звертала увагу на цю проблему.

21 червня вона опублікувала фото меню в "Інтерсіті+", що з'єднує Харків та Вінницю.




У коментарях до посту в Facebook одна із співробітниць "Укрзалізниці", яка працює безпосередньо з очільником перевізника Войцехом Бальчуном, повідомила, що передасть інформацію про провокування до правопорушень відповідним співробітникам.