Ілля Тимофієв і Роман Дитинченко підірвалися на міні під Попасною

21:33, 21.07.2017
Ілля Тимофієв і Роман Дитинченко підірвалися на міні під Попасною

Етнічний росіянин Ілля Тимофієв загинув за Україну.

Бійці 58-ї бригади Ілля Тимофієв, Роман Дитинченко і Руслан Конюша “Галіфе” загинули підірвавшись під час спрацювання стрибаючої осколкової міни у лісополосі поблизу Новотошківського Попаснянського району Луганської області в середу близько 18:00.

 

Прізвища загиблих воїнів – Тимофієва і Дитинченка повідомили волонтери у соцмережах в п’ятницю.

 

Тоді як про смерть 24-річного Руслана Канюші стало відомо дещо раніше.

 

58-ма бригада досі не оприлюднила прізвища загиблих бійців, обмежившисьлише коротким повідомленням про смерть трьох бійців і трьох поранених.

 

Побратими загиблих розповідають, що група з шістьох бійців патрулювала територію. Побачивши багаття, вони вирішили перевірити “зеленку”, але підірвалася на міні. Двоє солдатів загинули одразу, ще четверо були поранені, але одного з них врятувати не вдалося – ушкодження виявилися несумісними із життям.

 

Міна ОЗМ-72, на якій підірвалися бійці, має особливу конструкцію, за яку її називають “стрибаючою”.

 

“Вона вистрибує із землі – приблизно на 0,6-0,8 метра. І в ній уже 2,5 тисячі готових осколків, які розлітаються в радіусі 25 метрів”, – пояснив прес-офіцер ЗСУ Владислав Шостак.

 

Старший солдат Ілля Тимофієв є етнічним росіянином, який народився в Норильську 5 вересня 1973 року.

 

«Народився в Росії, загинув за Україну від російської зброї. Ось таке життя, ось така війна... Вічна пам’ять!», - пишуть про загиблого волонтери.

 

Останні роки 43-річний Тимофієв жив у Кропивницькому і в селі Першотравневка Компаніївського району Кіровоградської області. Без батька залишилося троє дітей: син і дві доньки.

 

Щодо Романа Дитинченка, наразі відомо лише, що він народився у 1986 році.

 

Як повідомляла «УМ», третім загиблим є старший солдат 58-ї мотопіхотної бригади Руслан Конюша з позивним "Галіфе" 1994 року народження.

 

                                                 Руслан Конюша "Галіфе". 

 

Ховатимуть воїна у закритій труні.

 

Нагадаємо, в останні дні російські окупанти неабияк активізувалися практично по всій лінії фронту.

 

За даними МЗС України, протягом 18-20 липня Україна втратила 11 своїх захисників, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних.