Віктор Чорнобай закрив собою побратима в бою під Красногорівкою (фото)

17:33, 22.07.2017
Віктор Чорнобай закрив собою побратима в бою під Красногорівкою (фото)

Віктор Чорнобай загинув як Герой. (Фото з ФБ-сторінки Кремінської РДА)

Героїчно загиблого бійця 92-ї бригади Віктора Чорнобая поховали з військовими почестями на центральному цвинтарі райцентру Кремінна Луганської області у суботу.

 

34-річний воїн врятував життя бойового побратима, закривши його собою, під час запеклого бою з ворожими диверсантами в окопах поблизу Красногорівки Донецької області 20 липня близько 5:00 ранку.

 

Вражає, що Віктор Чорнобай загинув у день свого 34-річчя, адже народився він саме 20 липня.  

 

Про це повідомляє Кремінська районна державна адміністрація у Facebook  в суботу.

 

Контракт із ЗСУ воїн підписав у лютому 2017 року, відтоді захищав Україну від окупантів у складі 92-ї бригади.

 

 

«На день народження – 20 липня – він вступив у свій останній бій із ворогом, для якого не існує жодного поняття, навіть, такого як перемир’я. Віктор загинув в районі Красногорівки Донецької області під час бойового зіткнення з ворожою ДРГ. Він встигнув врятувати одного з бійців, закривши його собою», - йдеться у повідомленні райдержадміністрації.

 

Під час траурної церемонії голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута сказала: «Сьогодні Кремінщина ховає свого четвертого сина, який загинув у зоні проведення АТО. Віктор Чорнобай віддав своє життя за кожного з нас, за мир на своїй малій батьківщині, за мир на Україні. Пам’ятаймо про це кожного дня!».

 

Влада району висловила співчуття родині загиблого Героя та запевнила в тому, що органи влади будуть допомагати їм у вирішенні будь-яких питань.

 

«Ваш син прийняв рішення захищати Батьківщину. Він жив як Герой і загинув як Герой!» - сказав військовий комісар Рубіжансько-Кремінського ОВК полковник В’ячеслав Суханов, звертаючись до рідних Віктора.

 

Під автоматні черги та рядки Державного Гімну України «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» АТОвець Віктор Чорнобай знайшов свій останній спочинок у рідній, кремінській землі.

 

 

Нагадаємо, 20 липня на крайній опорний пункт поблизу міста Красногорівка напала ворожа ДРГ, що діяла під прикриттям масованого вогню з мінометів, артилерії, танків та реактивних систем Град-П ("Партизан") зі сторони окупованої Старомихайлівки.

 

У тому бою загинуло троє бійців 92-ї бригади, зокрема, 40-річний Олександр Сень з Верхньодніпровська. Ще одного воїна у стані контузії диверсантам вдалося взяти у полон. Своїх загиблих окупанти покинули, тікаючи з поля бою.