В Дніпрі сплюндрували частину Алеї Пам’яті воїнів АТО та майданівців

17:43, 28.07.2017
В Дніпрі сплюндрували частину Алеї Пам’яті воїнів АТО та майданівців

У Дніпрі сплюндрували Алею Пам’яті перед облдержадмінстрацією (Радіо Свобода)

В Дніпрі сплюндрували частину Алеї Пам’яті воїнів АТО та майданівців: невідомі вночі зірвали й пошкодили фотографії загиблих Небесної сотні та учасників бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Невстановлені правоохоронцями особи планомірно знищили фотографії загиблих учасників Революції Гідності з боку "стіни", з боку облдержадміністрації.

Вони зірвали плакат з фотографіями загиблих бійців полку спецпризначення "Дніпро–1", а також аркуші з віршами, прикріплені родичами загиблих і волонтерами.



Як зазначили волонтери, понівечені світлини забрала поліція, що прибула на місце події, однак у волонтерів є електронні копії. За вихідні Алею Пам’яті силами небайдужих людей планують відновити.

В обласному управлінні національної поліції поінформували, що розслідують інцидент.

"Найближчим часом матеріал буде зареєстровано до єдиного реєстру досудових розслідувань з відповідною правовою кваліфікацією",– йдеться в офіційному повідомлені пправоохоронців.

На місці інциденту зараз працюють комунальники: облаштовують освітлення алеї.

Імпровізована Алея Героїв біля Дніпропетровської ОДА була створена в квітні 2014 року силами ентузіастів, волонтерів, художників. Спершу на "стіні" пам’яті, виготовленій з металу й дошок, розмістили фотографії героїв Небесної сотні. Пізніше рідні та близькі почали прикріплювати тут портрети загиблих бійців, приносити квіти, запалювати лампадки. Поряд також силами волонтерів був встановлений пам’ятний хрест і меморіальні плити з іменами загиблих військових.

До того, як до Алеї пам’яті дібралися вандали, вона виглядала так: