Блогера-інваліда Людмилу Сурженко катували в Луганську плоскогубцями (фото)

13:16, 30.07.2017
Блогера-інваліда Людмилу Сурженко катували в Луганську плоскогубцями (фото)

Людмилу Сурженко затримали і звільнили в районі КПВВ Станиця Луганська.

Українку Людмилу Сурженко, яка є інвалідом слуху з дитинства катували плоскогубцями в полоні бойовики терористичної ЛНР.

 

Утім, не отримавши від неї «зізнань» у шпигунстві й диверсіях, а також через міжнародний резонанс жінку відпустили і вона самостійно перетнула лінію розмежування в районі Станиці Луганської у суботу, 29 липня.

 

Про це повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко у Facebook  в неділю.

 

За його словами, Людмила Сурженко є українським блогером, яка писала у соцмережах під псевдонімом Мілка Ясная.  

 

"МДБ ЛНР здійснювало тиск на вказану нашу громадянку, в тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її “зізнаннями” у роботі на українські спецслужби", - зазначив пан Клименко.

 

Посадовець нагадав, що 13 липня, під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойовиків ЛНР, було затримано луганчанку Людмилу Сурженко лише через те, що у жінки-інваліда вийшли з ладу акумулятори слухового апарату і вона не розуміла, що їй говорять бойовики. Терористів нібито обурило, що вона не виконувала їхніх команд.

 

"29 липня 2017 року Л. Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ "Станиця Луганська" у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу", - розповів заступник «губернатора» Луганщини.

                                      Людмила Сурженко (праворуч) після звільнення. 

 

Пан Клименко запевнив, що обласна влада надає Сурженко всю необхідну допомогу.

 

«Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини! Черговий матеріал для гаазького трибуналу», - додає посадовець.

 

Зазначимо, що звільненню пані Сурженко бойовиками неабияк посприяв той факт, що її матір закликала міжнародні організації допомогти у її пошуках доньки, зниклої на окупованій частині Луганщини.

 

Як повідомляла "УМ", допомогу матері у пошуках 39-річної Людмили Сурженко одразу надав Міжнародний комітет Червоного Хреста.