Володимира Балуха хочуть посадити за український прапор у Криму (фото)

15:31, 01.08.2017
Володимира Балуха хочуть посадити за український прапор у Криму (фото)

Володимир Балух в окупаційному суді райцентру Роздольне. (Фото Кримської правозахисної групи)

Українського патріота Володимира Балуха окупаційна прокуратура Криму хоче  посадити до в’язниці на п’ять років за те, що він вивісив над своїм будинком український прапор в селі Серебрянка Роздольненського району АР Крим.

 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці в Facebook  у вівторок.

 

"Сьогодні, 1 серпня, на судовому засіданні у справі Володимира Балуха прокурор Корольов запросив для нього покарання - позбавлення волі строком на 5 років і один місяць колонії", - йдеться у повідомленні.

 

Такий термін прокурор просить по сукупності статей – Балуха звинувачують за ч. 1 ст. 222 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів) і ч. 1 ст. 222.1 (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

 

Пізніше правозахисники повідомили, що Володимир Балух виголосив у Роздольненському райсуді своє останнє слово. Зокрема, патріот відзначив, що  причина його арешту не в боєприпасах, а в його принциповій позиції щодо окупації його Батьківщини.

 

Під час дебатів прокурор заявив, що вважає провину Балуха повністю доведеною. Його виступ тривав менше хвилини.

 

Вирок окупанти оголосять 4 серпня. 

 

 

Нагадаємо, Володимир Балух вивісив в анексованому Криму над своїм будинком в селі Серебрянка прапор України. Відтоді почалося переслідування Балуха.

 

                                                          Володимир Балух до арешту. 

 

8 грудня 2016 року ФСБ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.