Блогера Едуарда Неделяєва засудили на 14 років сепаратисти Луганська

14:43, 03.08.2017
Блогера Едуарда Неделяєва засудили на 14 років сепаратисти Луганська

Едуард Неделяєв під час затримання восени 2016 року.

Блогера Едуарда Неделяєва, який висловлював свою проукраїнську позицію, позбавили волі на 14 років згідно рішення так званого «трибуналу ЛНР» в окупованому Луганську.

 

Про це повідомив волонтер, колишній журналіст та учасник АТО Родіон Шовкошитний у Facebook  в четвер.

 

"Є такий Ед Нед. Або Едуард Неделяєв. Мешкає в Луганську. Увесь цей час там жив. І без їжі, і без води був, коли важко було в 14-му. Він не хотів їхати. Все розумів, але не міг. Мав на те причини. Його право", - написав волонтер.

 

За словами Шовкошитного, блогер Неделяєв багато писав у Facebook про Луганськ і життя в окупованому місті, про те, як воно змінюється. При цьому він не від кого не ховався.

 

"Сьогодні він отримав 14 років тюрми за "госізмєну" від "воєнного суда лнр", - повідомив волонтер.

 

І це при тому, що блогер ніколи не був розвідником, а лише простим громадянином, який не вважав окупаційну владу законною.

 

"Ніякої розвідінформації він не передавав. Нічого не корегував, не координував, не направляв, не "разжигал" і ще багато "не", в яких його звинувачують. Він просто писав в Facebook про життя в окупованому Луганську, називаючи речі своїми іменами", - зазначив Шовкошитний.

 

Водночас, за даними інформресурсів сепаратистів Луганська, «вирок» Неделяєву було винесено ще 28 липня.

 

Загарбники звинувачують блогера у тому, що він "користуючись соціальними мережами і месенджерами, поширював в мережі Інтернет негативну інформацію про жителів терористичної ЛНР, принижував честь і гідність громадян, намагався розпалити ненависть і ворожнечу по відношенню до російської нації", а також "передавав представникам іноземної розвідки дані з метою підірвати основи нашої національної безпеки".

 

Як повідомляла "УМ", блогера-патріота бойовики затримали нібито за поширення екстремістських матеріалів у листопаді 2016 року.