Москвич, що вдарив кореспондента НТВ, має спільне фото із Павлом Губаревим

18:06, 03.08.2017
Москвич, що вдарив кореспондента НТВ, має спільне фото із Павлом Губаревим

Кореспондента НТВ вдарив "цікавий персонаж": фото із терористом, активіст РПЦ та, завичайно, "поборник" України (Антон Геращенко)

Чоловік, що вдарив під час прямого ефіру кореспондента російського пропагандистського каналу НТВ, має спільні фото із терористом Павлом Губаревим.

Відповідне фото опублікував у Facebook Антон Геращенко.

"На допомогу роспропагандистам НТВ публікую фото цього нібито "проукраїнськи" налаштованого громадянина РФ разом з терористом Павлом Губарєвим, для повноти картини вашої брехні, так сказати", - йдеться повідомленні народного депутата та радника Міністра внутрішніх справ.

Антон Геращенко відзначає, що розпізнати нападника вдалося завдяки програмі "Мордорозпізнавач", яку планують невдовзі презентувати на порталі "Миротворець".




Нагадаємо, 2 серпня під час зйомок сюжету на день ВДВ до кореспондента пропагандистського каналу НТВ підійшов чоловік у білій футболці з виразними написами "Оплот".

Через матюки можна розібрати слов "це моя країна" та "захопимо Україну".

Коли Микита Развозжаєв сказав чоловіку: "помовчіть, будь ласка", нападник вдарив кореспондента по обличчю.



За версією російської поліції нападнику 32 роки, він проживає у Москві та ніякого відношення до службі в десантних військах не має.

Варто відзначити, що пропагандисти із НТВ намагалися видати нападника за "патріота України", який "ненавидить Росію".

Про це заявив оператор НТВ Павло Волосатов, який став свідком нападу на свого колегу-пропагандиста, пише на своїй сторінці у Facebook російський журналіст Євген Левкович.

"Я знімав кореспондента у прямому ефірі, під час зйомки увійшов чоловік у кадр, закричав матом "Росія — це... пі-пі-пі..., тому що вона захопила мою країну", й вдарив кореспондента в обличчя", - стверджує Волосатов.

При цьому фразу нападника "Україну захопимо, б****!" з сюжету навіть не вирізали, відзначає УНІАН.

Деякі користувачі соцмереж вважають відео постановочним, тобто створеним спеціально.

Російський блогер Дмитро Іванов, відомий на YouTube під ніком kamikadzedead, відзначає, що нападник - псевдоправославний активіст, що підтримує рух "Сорок сороков", який контролюється Російською православною церквою та підпорядковується патріарху Кирилу.

"Мета відео - створити великий скандал. Тема війни на Україні піднята. Піднята тема того, що Росія захопить Україну. Піднята тема того, що побили журнаіста НТВ. І цей прикол, що нарешті НТВ отримало "по харі" від аудиторії", - відзначив Дмитро Іванов, який нещодавно змушений був виїхати із Росії через переслідування.

Він закликав передививтися відео, де можна побачити. як нападник нервово перекладає пакетик із руки в руку, як відбувається удар. На думку Іванова, удар був заслабкий для людини такої ваги.

Микита Развозжаєв під час інтерв’ю, опублікованому НТВ, відзначає, що сильних забоїв у нього немає. Лікарі констатували легкі забої м’яких тканин щелепи.

"Можу сказати, що це точно не постановка, бо щока ледь-ледь поболює", - відповів кореспондент развозжаєв на закиди у постановці та "театрально" схопився за щоку.