Володимира Балуха засудили за прапор України в Криму

12:22, 04.08.2017
Володимира Балуха засудили за прапор України в Криму

Володимир Балух під час оголошення вироку окупаційним судом. (Фото Кримської правозахисної групи)

Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму в п’ятницю.

 

Також патріот має сплатити штраф у розмірі 10 тис. російських рублів.

 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у п’ятницю.

 

Вирок оголосила так звана «суддя» окупаційного суду Марія Бедрицька.

 

Володимира Балуха звинувачували в зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. Сторона обвинувачення просила для патріота України покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років і один місяць колонії загального режиму.

 

Захист Балуха наголошує, що боєприпаси було знайдено на даху будинку підзахисного після того, як він демонстративно вивісив на своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України. Саме тоді пан Балух почав неабияк цікавити окупантів, які провели в його оселі низку обшуків.

 

Відтак, адвокати заявили, що справу сфабриковано і тому вони будуть оскаржувати вирок. Сам Балух своєї вини не визнав. Під час засідань він заявляв, що причина його арешту не в боєприпасах, а в його принциповій позиції щодо окупації його Батьківщини.

 

«Моя любов до моєї Батьківщини, до усього з чого я складаюся, до моєї національності, до пам’яті моїх пращурів, всі, кого я з них знаю, були українцями, гідними людьми, які зберігали традиції. Так нас виховували і мати з батьком. Батьківщина для мене – це теж саме, що й мама, сім’я, діти», - сказав Володимир Балух під час свого останнього слова.

 

І додав: «Я не хочу, щоб коли небудь мої нащадки, діти всієї України, дорікали мені в тому, що я зламався, проявив слабкість. Ніхто не хоче переживати те, що переживаю я зараз. Будь-кого можна зрозуміти, але кращі роки свого життя я прожив й у такому віці не можу дозволити собі легкодухість і слабкість.»

 

Нагадаємо, російська ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники ФСБ обшукали будинки Балуха і його матері. Вони нібито знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух 90 патронів і кілька тротилових шашок.

 

Перед цим окупанти вимагали від нього зняти встановлену 29 листопада 2016 року на стіні власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

 

Як повідомляла "УМ", захист Балуха і правозахисники, в свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку і прапор України, розташований на подвір’ї його будинку.