Покалічений депутат із Миргорода Олег Супруненко помер після 26 днів у комі

22:46, 07.08.2017
Покалічений депутат із Миргорода Олег Супруненко помер після 26 днів у комі

Вбивць Олега Супруненка по "гарячим слідам" знайти не вдалося (фото із соцмереж)

Депутат Миргородської міської ради Олег Супруненко помер на 26-й день в реанімації не приходячи до тями після жорстокого побиття.


Про смерть 29-річного депутата, що був в опозиції до місцевої влади, повідомляє у Facebook депутат Верховної Ради, член ВО "Свобода", Андрій Іллєнко.

"Сьогодні помер наш побратим, голова Миргородської міської "Свободи", керівник фракції "Свободи" в міській раді Олег Супруненко. 26 днів у реанімації він боровся за життя після бандитського нападу", - написав депутат.

Він вимагає від правоохоронців якнайшвидше знайти вбивць та відзначає, що провідною версією у правоохоронців має стати його політична діяльність.



Олегу Супруненку було 29 років. Він народився та все життя прожив у Миргороді Полтавської області. Працював слюсарем на Миргородському арматурному заводі. Разом із дружиною Анікою Лісовець виховували разом маленького сина, під час Революції Гідності разом стояли на Майдані.



12 липня, коли чоловік не прийшов вчасно додому, на сполох забила його дружина. Вона викликала поліцейських, які дві години доводили схильованій жінці, що чоловік "загуляв". Побитого чоловіка вона самотужки знайшла неподалік їх будинку.

На сесії Миргородської міської ради, що пройшла в п’ятницю, 4 серпня, розглядався хід розслідування справи Олега Супруненка.

На засідання приїхав заступник голови обласної ради Анатолій Ханко та члени ВО "Свобода", які вимагали знайти винних у злочині.

 

"Всього розглядається на даний час три версії скоєння розбійого нападу, як особисті конфлікти, так і політичні підгрунтя скоєння злочину", - проінформував на сесії начальник Миргородського відділу поліції Володимир Река.

Він сказав, що, за даними правоохоронців, у ніч на 12 лютого в районі арматурного заводу системи мобільного зв’язку зафіксували декілька абонентів, що потім перемістилися в район скоєння злочину.

"Отримано дані мобільних операторів за маршрутом слідування потерпілого. ... Нами встановлено два різних оператора мобільних носіїв, які знаходилися в час, який нас цікавить, на в’їзді в місто Миргород наподалік "Армапрому". Потім ці носії фіксуються по вежі, яка перекриває Личанку (мікрорайон, де жив Олег - ред.), і за дві з половиною години ці носії вже працюють в іншому місті нашої області", - заявив про найважливіші свідчення

За його словами, стосовно поліцейських, що приїхали на виклик, провели службове розслідування.

"Якби не бездіяльність поліції, можливо, хлопця вдалося б урятувати, бо на рахунку була кожна хвилина. Олег Супруненко був патріотом міста та України. Він дбав не лише про свої інтереси, але прагнув покращити світ навколо себе. Це вбивство нагадує події понад 3-річної давнини, коли застрелили екс-мера міста Василя Третецького. Тих, хто нахабно розстріляв Олегового соратника, досі не знайшли", - говорить у коментарі для "України молодої" екс-голова миргородського осередку ВО "Свобода", а зараз офіцер 10-ї Гірсько-штурмової бригади Анатолій Пляшник.

Як повідомляла "УМ", Супруненко на деякий час приходив до тями. Тоді він встиг розповісти, що на нього напали близько п’яти чоловік у масках з арматурами і бітами коли він повертався додому після вечірньої зміна на Миргородському арматурному заводі, де він працював слюсарем.