Валентин Гонтар «Прапор» з батальйону «Донбас»: прощання - на Майдані, похорони - в Криворівні

17:28, 08.08.2017
Валентин Гонтар «Прапор» з батальйону «Донбас»: прощання - на Майдані, похорони - в Криворівні

Валенти Гонтар "Прапор" загинув у перший день народження сина.

Церемонія прощання із добровольцем батальйону "Донбас" Валентином Гонтарем із позивним "Прапор", який загинув за нез’ясованих обставин під Києвом, відбудеться на столичному Майдані Незалежності у вівторок, 8 серпня о 21:00.

 

Після цього справжнього воїна поховають з військовими почестями у селі Криворівня Івано-Франківської області.

 

Про це повідомили «Україні молодій» бойові побратими загиблого «Прапора» з батальйону "Донбас".

 

Бійці закликають ветеранів АТО і киян попрощатися і провести в останню путь знаного учасника бойових дій Валентина Гонтаря з батальйону “Донбас” (група колишніх морпіхів і спецпризначенців “Купол”).

 

Зокрема, за їхніми словами, сім’я Валентина узгодила наступний порядок поховальної церемонії:

 

8 серпня о 21:00 прощання з Героєм під стеллою на Майдані Незалежності.

 

9 серпня о 13:00 панахида  в м. Івано-Франківськ у Будинку скорботи.

 

9 серпня ввечері Валентина привезуть додому в Криворівню.

 

Похорон 10 серпня 2017 р. Криворівня. Час уточнюється.

 

Побратими також нагадують, що «Прапор» є чоловіком волонтера Віталіни Маслової, разом вони  розвивали на Прикарпатті центр психологічної реабілітації ветеранів АТО “Творча криївка”.

 

Зазначимо, що попередню версію «самогубство», про яку спочатку заявляли представники правооронних органів після загибелі Валентина Гонтаря, наразі перекваліфіковано в «умисне вбивство»  за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляла «УМ», Валентин Гонтар – кадровий військовий, морпіх, у якого за плечима три війни: в Придністров’ї, Африці та Україні. Жив і служив у Криму. На початку нульових його батьки з Криму переїхали на Полтавщину.

 

Разом із бойовими побратимами «Прапор» пройшов Артемівськ, Лисичанськ, Попасну, Курахове. Під час першого штурму Іловайська, 10 серпня 2014 року, група потрапила в засідку російської ДРГ, у зіткненні Валентин отримав сильну контузію та серйозне поранення у руку. 

 

44-річний Валенти Гонтар загинув 4 серпня від вибуху гранати на околиці  Святошинського району Києва. Обставини загибелі наразі невідомі.  Цього ж дня сину "Прапора" виповнився рік.