Донька заступника Луганського військкома розважається в Росії і Криму (фото)

14:03, 09.08.2017
Донька заступника Луганського військкома розважається в Росії і Криму (фото)

Альбіна Моцпан на Ай-Петрі в окупованому Криму.

Заступник голови Луганського обласного військкомату, учасник бойових дій Олег Моцпан вочевидь дозволяє і навіть фінансує розваги своєї доньки Альбіни в окупованому Луганську, а також на курортах держави-агресора в Сочі, на Кавказі та в окупованому Росією Криму.

 

Про це повідомив у своєму блозі журналіст, переселенець з окупованого Донецька Денис Казанський.

 

За його словами, зараз пан Моцпан займається мобілізацією українських вояків в АТО й навіть провів військово-патріотичну гру «Сокіл» для школярів у Сєвєродонецьку.

 

«На жаль, у себе вдома Моцпан налаштований вже не так патріотично. Свою доньку Альбіну він відправляє відпочивати в окупований Крим і російський Сочі. Весь час, доки триває АТО Альбіна їздить на тусовки то у захоплений бойовиками Луганськ, то до Криму, то на Кавказ, то у Ростов», - пише пан Казанський.

 

 

Журналіст наголошує на тому, що Альбіні Моцпан лише 18 років.

 

Відтак, він робить логічний висновок:«Так що на самодіяльність її поїздки ніяк не тягнуть. Без дозволу й участі батьків її подорожі відбутися навряд чи змогли б».

 

За його даними, доньку Альбіну посадовець Олег Моцпан вказав у своїй декларації. Утім, дізнатися про її подорожі було б неможливо, якби вона сама не документувала  власні розваги у соцмережі Instagram  під нікнеймом vseveshnii_enot.

 

 

«Щоб ніхто не сумнівався, що обліковий запис належить саме Альбіні Моцпан, вона фотографує свої залізничні квитки з прізвищем», - додав Казанський.

 

 

Журналіст не без іронії дивується, що «сам гібридний військком не переймається за свою дитину».

 

 

«Адже з офіційної точки зору РФ — він каратель. Це означає, що Альбіна в Луганську цілком може бути узята в заручники й оголошена шпигункою-навідницею, як це вже відбувалося з людьми в ЛДНР. А в Росії її можуть оголосити терористкою", -зазначається у блозі Казанського.

 

Він нагадує, що Олег Моцпан ще в 2011 році працював начальником відділу територіальної оборони Луганського обласного військкомату.

 

«На рахунок того, як було організовано територіальну оборону в Луганську, ви вже в курсі. Але Моцпан чомусь вважається у нас цінним кадром і як і раніше займає на Луганщині високу посаду», - констатує Денис Казанський.