Вибух газу в Ірпені стався через ремонт вулиці (відео)

19:52, 11.08.2017
Вибух газу в Ірпені стався через ремонт вулиці (відео)

Коли клали асфальт та міняли труби в Ірпені, не погодили роботи з облгазом. Від вибуху постраждало 4 жінок, двоє із них у важкому стані (Портал Ірпеня)

Вибух газу в Ірпені стався через ремонт дороги та перекладання труб без погодження в Київському облгазі, тому під час робіт пошкодили газопровід.

Про це журналістам заявив технічний директор ПАТ "Київоблгаз" Павло Кишкар.

"Наша попередня версія така, що при виконанні робіт було розриття. Були дорожні роботи. Міняли водопровід без нашого погодження. Пошкодили наш трубопровід. Через це стався витік газу, який пішов по теплотрасі і загазував підвальне приміщення", - сказав Павло Кишкар.




Накопичення газу в підвалі будинку підтвердив Юрій Осьмина, провідний інспектор ірпінського МВ ГУ ДСНС України у Київській області.

Коли його запитали про причини витоку газу, він їх не назвав.

"Я не готовий вам сказати. ... Дійсно були якісь фактори, які спричинили витік газу та накопичення його у підвальному приміщенні", - прокоментував Юрій Осьмина.

Версію, що витік газу стався через ремонтні роботи не поділяє Михайло Сапон, начальник відділу містобудування Ірпінської міськради. Його версія - в усьому винні час та погода. При цьому він послався на дані облгазу, хоча "газовики" назвали іншу причину.

"Попередньо облгаз відпрацьовує дві версії: перша версія це пожкодження застарілих мереж в рамках того, що вони вже втратили свою експлуатаційну можливість. Інша версія: в рамках попередніх злив, які відбувалися. І у зв’язку з тим, що покриття не має асфальту, а тільки пісок, грунт насичився водою і тим самим здійснилася усадка грунта", - опублікував відео з коментарем чиновника телеканал ITV.

"Портал Ірпеня" опублікував фото із місця вибуху. На них можна побачити не лише масштаби руйнувань, але розриту вулицю, де клали асфальт.

Як повідомляла "УМ", близько 02:45 ранку по вул. Тищенка, 3-А в місті Ірпінь під Києвом стався вибух побутового газу в двоповерховому будинку.