Російську пропагандистку Тамару Нерсесьян видворили з України

13:59, 15.08.2017
Російську пропагандистку Тамару Нерсесьян видворили з України

Тамарі Нерсесьян заборонено потикатися до України протягом трьох років.

Російську пропагандистку з телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла провокаційний сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат» на Волині, видворили з України співробітники СБУ в ніч на вівторок.

 

Про це вона написала у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська у вівторок.

 

"Сьогодні СБУ примусово повернула на територію РФ російську пропагандистку Тамару Нерсесьян та заборонила їй в’їзд на три роки. Сподіваюсь, ні у кого не виникне сумніву, що ця особа діяла на шкоду національним інтересам України", - зауважила пані Гітлянська.

 

Зазначимо, що Нерсесьян - журналістка Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК), співпрацювала з іншими пропагандистськими телеканалами Росії.  

 

Один із останніх сюжетів Нерсесьян - про фестиваль Бандерштат. У ньому вона розповідає, що фестиваль організований неонацистськими організаціями та "західними кураторами", а на самому фестивалі забороняють російську мову.

 

Сама Нерсесьян погроджується у коментарях російській пресі, що її видворення спричинив саме сюжет про Бандерштат. Мовляв, «українські політики ненав’язливо звеличують посібників фашизму і називають фестивалі на їхню честь».

 

Це вже другий випадок видворення із України журналістів цієї ТРК. Так, у липні 2017 року з України видворили журналістку ВДТРК Марію Князєву.