Вибух на Грушевського: постраждали родичі Героя України Чібінєєва

18:26, 24.08.2017
Вибух на Грушевського: постраждали родичі Героя України Чібінєєва

Поліція працює на місці вибуху на вул. Грушевського.

Поліція Києва повідомляє про трьох постраждалих (а не двох, як повідомлялося раніше) внаслідок вибуху в центрі Києва на вулиці Грушевського у четвер, 24 серпня. Усі вони є членами однієї родини і приїхали до Києва на свято Незалежності. 

 

Усіх постраждалих (йдеться про двох жінок і чоловіка) доправили до лікарні. Про стан здоров’я цих людей у поліції не інформують.

 

Про це повідомляє поліція Києва у четвер.

 

Крім того, як йдеться в повідомленні, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею «замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

 

«Поліція встановлює осіб, причетних до злочину. На місці вибуху працюють правоохоронці, які ретельно оглядають територію, встановлюють свідків та очевидців, а також камери відеонагляду, які могли зафіксувати момент вибуху», — йдеться в повідомленні.

 

Водночас, за неофіційними даними, постраждалими є родичі Героя України, десантника-снайпера Валерія Чібінєєва - його дружина, теща і друг сім'ї. 

 

                       Валерій Чібінєєв отримав золоту зірку Героя рік тому, 24 серпня 2016 року. 

 

На місце вибуху прибули секретар РНБО України Олександр Турчинов і голова Нацполіції Сергій Князєв.

 

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив на місці вибуху, що зловмисники кинули вибуховий пристрій з Маріїнського парку в сім’ю, яка гуляла Києвом.

 

«На щастя, цей вибуховий пристрій не впав на тротуар, а вибухнув неподалік, не долетів декілька метрів, але троє громадян зараз госпіталізовані. Йшла сім’я, яка просто гуляла», - повідомив пан Князєв.

 

За його словами, поліцейські вилучили у журналістів відеозаписи, щоб ідентифікувати осіб, причетних до вчинення вибуху.

 

«Постраждав чоловік, жінка і дитина, але вона доросла, вони прибули в місто Київ з іншого регіону на святкування Дня Незалежності», - сказав глава Нацполіції.

 

І додав, що наразі експерти досліджують вилучені рештки вибухового пристрою, щоб з’ясувати масу і категорію цієї вибухівки: «Чи це була якась штатна бойова граната, чи це була саморобна (вибухівка) - поки що експерти конкретної відповіді не дають».

 

Як повідомляла «УМ», командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ Валерій Чибінєєв отримав золоту зірку Героя рівно рік тому – під час параду незалежності 24 серпня 2016 року. 

 

За даними поліції, вибух невстановленого предмета стався на вулиці Грушевського у центрі Києва близько 14:06.

 

У столиці України 24 серпня відбуваються святкові заходи до Дня Незалежності.