У Сімферополі російські окупанти пошкодили руку настоятелю храму Київського патріархату

16:30, 31.08.2017
У Сімферополі російські окупанти пошкодили руку настоятелю храму Київського патріархату

Співробітники ФСБ Росії заблокували храм УПЦ Київського патріархату, хукаючи організацію, яка два роки, як з’їхала (Hans Art Zed Meyer‎)

Силовики в окупованому Криму заблокували храм рівноапостольних Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Вони пошкодили руку Архієпископу Клименту та пошкодили багато майна у храмі.

Про атаку силовиків повідомляє "Крим.Реалії".

«Судові пристави пошкодили руку, коли я намагався зайти на перший поверх, схопили за руку і виламали її. Пекельний біль, чекаю «швидку допомогу». Повністю перший поверх заблокований, незважаючи на те, що згідно із законом вони повинні були опечатати тільки 112 метрів квадратних, у мене доступу немає ні до одного приміщення», — сказав Климент журналістам.

Він розповів, як трапився напад силовиків на храм в окупованому Криму.

«О 10-тій ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, взламала (відкрила - ред.) приміщення першого поверху, були зламані двері вівтаря на другому поверсі, доступ віруючим перекритий. Ніякі доводи про те, що територія першого поверху відповідно до договору оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Вони показують якісь рішення суду, які зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення, хоча Духовного центру в управлінні Єпархії немає більше двох років», - сказав архієпископ.



Як повідомив директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, частина майна українського храму в Криму була зіпсована.

Виконавча служба кримських окупантів поки не коментує те, що відбувається.

"Радіо свобода" відзначає, що після анексії підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату та провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.