Адвоката Еміля Курбедінова затримали у Сімферополі за підтримку катованого Параламова

17:20, 15.09.2017
Адвоката Еміля Курбедінова затримали у Сімферополі за підтримку катованого Параламова

Еміль Курбедінов - один із найвідоміших адвокатів кримських татар в окупованому Криму (Maria Tomak)

В Сімферополі арештували групу активістів за ніюито мітинг бід будівлею ФСБ після того, як викраденого силовиками Рената Параламова знайшли на вокзалі в Сімферополі зі слідами катувань.

Серед заарештованих - адвокат Еміль Курбедінов та журналіст Тарас Ібрагімов.

"Крим.Реалії" повідомляє, що активісти вимагали зустрічі із очільником Кримського ФСБ Віктором Палагіним.

"Нам пояснюють, що був якийсь мітинг, скандування. Хоча це якась нісенітниця. Після того, як ми вийшли з будівлі ФСБ, під'їхало дуже багато поліції, ми прямуємо до міського відділу. Частину повезли до Київського райвідділу, частину, начебто, на Павленка", – сказав Еміль Курбедінов під час он-лайн трансляції в Facebook.

Тарас Ібрагімов розкрив інші деталі дій російських силовиків.

"Затримали на бульварі Франка, пригнали три-чотири машини поліції, чоловік 20 поліцейських. Зараз в міському відділі поліції з Емілем Курбедіновим і ще парою активістів. Ніяких пояснень за що і чому. Класика жанру", – написав Тарас Ібрагімов у Facebook.

Нагадаємо, кримського татарина Рената Параламова викрали із його будинку 13 вересня. Наступного дня він зателефонував до знайомих та повідомив, що його викинули в районі автовокзалу в Сімферополі. Чоловік був зі слідами катувань електричним струмом та майже не міг говорити. Еміль Курбедінов та інші активісти звернулися до поліції, яка взяла покази в Параламова, якому відмовили в медичній допомозі в клінічній лікарні імені Семашка в Сімферополі.