Катя Ной врятувала 8 дітей під час пожежі в Одесі

12:51, 18.09.2017
Катя Ной врятувала 8 дітей під час пожежі в Одесі

Катя Ной після свого подвигу йде на поправку в реанімації.

Школярка Катя Ной героїчно врятувала вісім дітей - учасників хореографічного колективу "Адель" під час пожежі в корпусі дитячого оздоровчого табору «Вікторія» в Одесі в ніч на суботу.

 

Про це повідомив депутат Одеської міськради Олександр Іваницький, який відвідав юну героїню в лікарні.

 

Він також розмістив світлину школярки на своїй сторінці у Facebook  в понеділок.

 

Зараз Катя Ной перебуває у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні Одеси, адже дівчинка отримала опіки ніг і верхніх дихальних шляхів під час порятунку дітей з вогню.

 

 "Ця дівчинка – герой, її батьки – великі люди, що виховали Людину з великим серцем! І в нас є майбутнє з такими людьми! Катя Ной врятувала з палаючого корпусу вісьмох діток від 8 до 10 років. При цьому сама отримала опіки ніг та верхніх дихальних шляхів. Коли її доставили до лікарні – втратила свідомість", – написав депутат Іваницький.

 

За словами лікарів, дівчинка йде на поправку.

 

"Ми дуже хочемо побачити тебе, Катруся, знову під час виступу в складі хореографічного колективу "Адель" Будинку дитячого творчості Малиновського району "Промінь", – написав пан Іваницький.

 

Сама Катерина Ной про свій вчинок говорить неохоче й не вважає себе героєм.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 16 вересня у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля одного з корпусів. В результаті загинуло троє дітей.

 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами недбалості службових осіб районного відділу ДержНС та органів місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

Про підозру оголошено директору дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей (ч. 2 ст. 270 КК Украіни), затримано та повідомлено про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку в оздоровчому закладі.