Вибухи в Калинівці: як волонтери допомагали вивозити нажаханих людей із зони ураження

11:42, 27.09.2017
Вибухи в Калинівці: як волонтери допомагали вивозити нажаханих людей із зони ураження

Волонтери прийшли на допомогу селянам поблизу Калинівки (Olexsandr Yaremchuk)

Всю ніч від початку вибухів на артскладах поблизу Калинівки волонтери допомагали в евакуації людей, які проживають поблизу місця вибухів.

Волонтер Віталій Паловський у Facebook опублікував фото із місця подій на яких помітно, як літні жінки та ще десятки людей сідають до автомобілів, щоб поїхати із небезпечної зони.

За його інформацією у підвалалах на дачних масивах поблизу Калинівки до цього часу переховуються багато людей.




Деяких людей довелося вмовляти поїхати.




В соцмережах стурбовані родичі, які не можуть знайти своїх близьких, публікують прохання про допомогу в пошуках.




На рахунку групи С14 вже понад півсотні врятованих.




Волонтери продовжують допомагати постраждалим, хоча з міркувань безпеки наблизитися до місця вибухів особам, які офіційно не залучені до ліквідації наслідків підриву на артскладах досить важко, бо автомобільні шляхи перекриті блокпостами.

Кав’ярні на дорозі до Вінниці почали акцію з допомоги постраждалим, які можуть безкоштовно перекусити чи випити гарячої кави або чаю.





При цьому вагітних, породіль та жінок з маленькими дітьми волонтери просять звертатися за номерами 063-73-93-527 та 063-11-26-536.

Варто відзначити, що рятувальники офіційно повідомляють про понад 30 тисяч евакуйованих із калинівки та околиць людей, але зазначають, що більшість із них самостійно виїхала власними автомобілями.

Нагадаємо, о 22:20 26 вересня стало відомо про вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів в Україні, який розташований поблизу Калинівки, приблизно за 20 кілометрів від Вінниці. Від вибухів дрижала земля, а люди переховувалися у льохах. До Калинівки та Вінниці прибуди сотні військових, рятувальників та десятки чиновників для ліквідації надзвичайної ситуації.