Біля Печерського райсуду побилися активісти ГО «Майдан» та С14 через поліцейських

12:49, 02.10.2017
Біля Печерського райсуду побилися активісти ГО «Майдан» та С14 через поліцейських

В Печерському суді обирають запобіжний захід звинуваченим у злочинах проти майданівців (Громадське)

Під Печерським районним лудом в Києві побилися активісти ГО «Майдан» та С14, які зібралися під будівлею, де обирають запобіжний захід для двох високопоставлених працівників Національної поліції та колишнього службовця МВС, яких підозрюють у злочинах під час Революції гідності.

Про бійку повідомляє "Громадське". Кореспондент видання зробив фото із місця подій.

Так, активісти ГО "Майдан" прийшли підтримати працівників поліції, а С14 виступали за те, щоб їх арештували.

Унаслідок сутички постраждали двоє представників ГО "Майдан".

Будівлю суду одразу вийшли охороняти близько 40 представників поліції. На місце прибула швидка, яка надала допомогу постраждалим.




Також представники С14 прокололи покришки двом машинам з наліпками ГО "Майдан".



Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює діючих керівників Департаменту превентивної роботи Національної поліції та колишнього першого заступника керівника Департамента Громадської безпеки МВС у перевищенні влади під час Євромайдану. В одного із фігурантів вдома знайшли докази, які можуть довести: міліцейські чиновники платили "тітушкам" за побиття активістів Євромайдану. Ігор Бабич, Анатолій Серединський і Сергій Поготов отримали повідомлення про підозру в злочинах, у ниж провели обшуки.

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич підтримав підлеглих під час першого судового засідання з обрання запобіжного заходу.