У Криму переглянуть справу політв’язня Володимира Балуха (відео)

17:04, 02.10.2017
У Криму переглянуть справу політв’язня Володимира Балуха (відео)

Володимир Балух роздратував окупантів прапором України.

Так званий "Верховний суд Криму" повернув кримінальну справу проти українського патріота Володимира Балуха до суду першої інстанції на новий розгляд.

 

Про це повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе у понеділок.

 

За її словами, "суд" погодився з апеляцією захисту стосовно того, що суддя, яка вела цю справу, не мала права цього робити, оскільки раніше розглядала іншу справу проти Балуха і на цей раз мала за законом взяти самовідвід.

 

"Тому суд визнав, що це є істотним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернув кримінальну справу до суду першої інстанції (Роздільнянський районний суд – ред.) для розгляду в іншому складі", - сказала пані Дінзе на відео, яке виклав у Facebook голова Центральної виборчої комісії курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

 

Адвокат каже, що щойно справа надійде до суду, захист вимагатиме її повернення до прокуратури.

 

Ольга Дінзе також повідомила, що усі троє суддів Роздільнянського суду вже розглядали справу Балуха, тож повторно це робити не можуть і мають взяти самовідвід, або їх відведе сторона захисту.

Як повідомляла «УМ», 4 серпня 2017 року Роздольненський райсуд в Криму засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів за звинуваченням в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

 

Захист Балуха наголошує, що справжня причина розправи з їхнім підзахисним полягає у тому, що в грудні 2013 року і після анексії Криму в 2014 році український патріот вивішував на даху свого будинку на півострові український прапор.

 

29 серпня стало відомо, що проти політв'язнів Балуха порушили нову кримінальну справу.