В Києві активісти розгромили сканадальну заправку: у сутичках з поліцією постраждало 14 осіб

07:56, 05.10.2017
В Києві активісти розгромили сканадальну заправку: у сутичках з поліцією постраждало 14 осіб

Фото із місця зіткнень по вул. Ревуцького на автозаправці "ОККО" (Національний корпус)

По вул. Ревуцького у Києві активісти "Національного корпусу" розгромили автозаправку "ОККО" побудовану біля житлового будинку. Акція супроводжувала сутичками з поліцією, під час якої постраждало 14 осіб, у тому числі 3 журналіста, 5 поліцейських та депутат Київради Олексій Новіков.

Після попередньої акції, коли місцеві мешканці перекрили дорогу біля автозаправки на Ревуцького, 8, чиновники обіцяли відкликати дозвіл на оренду землі, а забудовник - не проводити робіт.

Однак, роботи проводилися, автозаправку майже добудували.

"Активісти Національного Корпусу та Національних Дружин прийшли допомогти киянам, які у їх прагненнях припинити ґвалт над столицею. Наша партія організувала мешканцям будинків на вулиці Ревуцького справжню підтримку у вигляді понад двох сотень присутніх активістів. Невдовзі розпочалися сутички із поліцією. Правоохоронці, зустрівши опір наших хлопців, вимушені були відступити", - описують ситуацію на Facebook-сторінці "Національного корпусу".




Навколо недобудованої АЗС знесли усі паркани, саму обладнання заправки розтрощили.






Спочатку на місці подій зібралося понад 600 осіб. До них прибув начальник Дарницького районного відділу поліції Сергій Чернишов. Активісти закидали його яйцями.




Після цього почалися сутички з поліцією. Активісти взяли в кільце співробітників поліції. Ті викликали підкріплення. Люди підготували каміння, щоб захиститися від тактичної групи поліції. Поліція перекрила дорогу автомобілями та застосувала проти мітингувальників сльозогінний газ.

Активісти повідомляють, що поліцейські не мали при собі жетонів на видному місці, тому встановити тих, хто застосував силу, без розслідування не можливо.




Як повідомляє Громадське, Під час сутичок на акції проти будівництва АЗС на на вулиці Ревуцького у Києві постраждали щонайменше 14 людей, серед них 3 журналісти.

"Є приблизно п'ять протестувальників, троє журналістів і близько п'яти поліцейських. І побитий один депутат. В одного з постраждалих дуже важке поранення ноги, іншим надали допомогу на місці", — сказав журналістам координатор загонів швидкого реагування Червоного Хреста Логгінов Тарас.




Один із постраждулих - депутат Київської міської ради Олексій Новіков.

"Я прийшов підтримати людей, що проти забудови. Але не представлявся, що я депутат Київради. Під час цієї події мене намагалася затримати поліція, досить жорстко", — сказав він.

У свою чергу, майор поліції Віктор Луценко у коментарі Громадському повідомив, що причиною сутичок на акції протесту стала провокація.

"Тут відбувався мітинг громадян проти забудови. Потім кілька десятків громадян у масках вчинили провокацію і зникли. Зараз тут тривають слідчі дії. Про затриманих і поранених не можу сказати", — сказав він.