Луганчанин пояснив навіщо розбив монумент Небесної Сотні (відео)

16:33, 05.10.2017
Луганчанин пояснив навіщо розбив монумент Небесної Сотні (відео)

Вандал на місці злочину після наруги над Монументом Небесної Сотні.

Затриманий уродженець Луганська пояснив поліції навіщо він розтрощив монумент Героям Небесної Сотні у центрі Києва в четвер. Чоловік, який приїхав до столиці з окупованого Севастополя, сказав поліції, що зробив це навмисно, аби "зупинити війну на Донбасі".

 

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало у Facebook, опублікувавши відео допиту затриманого.

 

На відео 43-річний чоловік говорить, що зруйнував монумент, тому що "після Євромайдану почалася війна на Донбасі, і Україна втратила Крим".

 

Затриманий додав, що зробив це навмисно, "аби перестали вбивати людей".

 

Підозрюваний є уродженцем Луганська, який приїхав до Києва з анексованого Криму, зазначив речник Нацполіції.

 

«Приїхав не до Москви, Ростова, Донецька чи Луганська. А в Київ. Щоб закінчити війну на Донбасі, ага. Наразі з ним працюють слідчі», - написав Ярослав Тракало.

 

Відомості за даним фактом внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне пошкодження майна). До рішення суду затриманий перебуватиме під вартою.

 

Речник Нацполіції не виключає, що, після вивчення усіх обставин та допиту підозрюваного, поліція змінить кваліфікацію і санкцію статті - на жорсткішу.

Як повідомляла «УМ», у центрі Києва уродженець Луганська, який приїхав з Севастополя, розбив гранітні плити народного меморіалу Небесної Сотні, який розташований біля Майдану Незалежності, у підніжжя Жовтневого палацу.

 

Під час акту вандалізму чоловік викрикував "За Донбас!". Його затримали люди, які зібралися біля розтрощеного монумента.

 

Нагадаємо, народний Монумент спорудили на честь загиблих активістів під час Революції Гідності в Києві у лютому 2014 року.