У Києві патрульні зламали жінці-водію руку під час затримання (відео)

14:59, 17.10.2017
У Києві патрульні зламали жінці-водію руку під час затримання (відео)

Постраждала від патрульних Оксана Васильєва.

Патрульна поліція столиці опинилася у центрі скандалу після того, як двоє патрульних жорстко затримали жінку-водія Оксану Васильєву під час спроби перевірити її документи. Постраждала стверджує, що патрульні зламали їй руку.

 

Правоохоронців не спинило те, що в авто перебувало двоє неповнолітніх дітей.

 

Про інцидент, який стався на Покрову, 14 жовтня, першим повідомив чоловік жінки Любомир Васильєв у Facebook. Але згодом він з невідомих причин видалив свій пост.

 

У соцмережах також було розповсюджено відео затримання, яке зняла подруга постраждалої та її син.

 

Інцидент стався коли жінка їхала в бік Хрещатика. Вулицю було перекрито з нагоди свята, тож її розвернув поліцейський-регулювальник. Жінка розвернулась в протилежний бік, після чого її зупинив патруль.

 

Правоохоронці перевірили документи і почали оформлення штрафу. Полісмен попросив документи вдруге, але жінка відмовилась їх надавати. Цю відмову розцінили як "грубу непокору", після чого жорстко витягли жінку з машини і почали крутити руки, надягати кайданки.

 

 

За словами пана Васильєва, його дружина Оксана отримала довідку з травмпункту про перелом руки. Він також стверджує, що у момент затримання жінка телефонувала йому, щоб не залишати сина самого в машині.

 

Начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля спочатку стверджував, що правоохоронці не допустили порушень під час затримання жінки, тоді як водійка порушила правила дорожнього руху.

 

Пізніше стало відомо, що патрульних відсторонили від служби на час службового розслідування.

 

На захист постраждалої стала народний депутат Ольга Червакова, яку обурило, що дії патрульних проти жінки-водія підтримала заступник міністра МВС Анастасія Дєєва.

 

«Дівчина на око важить кілограмів 40, і по диспозиції процитованої поліціянтом 185 ст КУпАП фізично не могла становити суспільну небезпеку чи чинити зухвалий спротив. В цій історії моторошно все - і саме відео, і ступінь толерантності суспільства до нічим не виправданого насильства, і те, що за цих гопників у формі вступаються переважно такі самі віртуальні гопники з фейковими профілями. І те, що, попри більше 600 перепостів і реакцію ЗМІ, прес-служба Нацполіції за добу не висловила свого ставлення до інциденту», - обурюється пані Червакова.

 

Депутат не хоче обговорювати, чи порушила жінка ПДД, чи, як стверджує її чоловік Любомир Васильєв - ні. «Бо це не та обставина, яка виправдовує рукоприкладство», - наголошує Ольга Червакова.

 

Депутат також цікавиться, чому Нацполіція оприлюднивши своє відео з нагрудної камери, повирізала шматки в кількох місцях, що може свідчити про намір щось приховати.

 

«Жінку витягали з машини після того, як вона сама вийшла з машини, а потім сіла назад. Обгрунтувати застосування сили тут все одно неможливо. З тим, що громадянка мала би вдруге пред'явити посвідчення, сперечатися не буду, вимога законна. Але домагатися її виконання спецзасобами - це нецивілізовано», - констатує депутат Червакова.