У Харкові 20-річна Олена Зайцева на батьковому Lexus розчавила 5 людей (фото)

07:52, 19.10.2017
У Харкові 20-річна Олена Зайцева на батьковому Lexus розчавила 5 людей (фото)

Лексус "мажорки" після ДТП в Харкові (Антон Геращенко / Facebook)

У Харкові сталася масштабна ДТП, у якій загинуло 5 осіб та ще стільки ж отримали травми різного ступеню важкості, винуватицею називають 20-річну "мажорку" Олену Зайцеву.

Трагедія сталася через те, що позахляховик  Lexus після зіткнення із автомобілем Volkswagen вилетів на тротуар, де були люди.

Аварія сталася на вулиці Сумській неподалік площі Конституції о 20:45. За попередньою інформацією, автівка вилетіла на тротуар, де на пішохідному переході стояли люди і чекали на зелене світло, щоб перейти вулицю.

Про 6 загиблих в результаті ДТП повідомив речник МВС Андрій Шевченко, але надранок він уточник дані та в ефірі телеканалу 112.ua та заявив, що загинуло 5 людей.




Наразі відомо, що за кермом "Лексуса", який належав її батькові, була 20-річна жителька Харкова Олена Зайцева. Як повідомляє Юрій Бутусов, Олена Зайцева - дочка бізнесмена Василя Зайцева, який очолює ПрАТ "ПТП "Укренергочермет".


(фото Oleksiy Nesterenko / Facebook)


Народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко у Fаcebook написав про обставини аварії.

"На перехресті вул. Сумської та вул. Бурсацький спуск автомобіль «Лексус», номер АХ 0032 ЄС, під керуванням дівчини-мажору 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль Фольксваген "Туарег".

Від отриманого удару автомобіль «Лексус», що належить її батькові, викинуло на тротуар вулиці Сумській, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів.", - зазначає Антон Геращенко.

За кермом позашляховика Фольксваген "Туарег" був 59-річний Геннадій Дронов, який займається роздрібною торгівлею та здає в оренду нерухомість. Він серйозних ушкоджень не отримав.

Версію про те, що Олена Зайцева проїхала перехрестя на червоне світло, що і стало причиною аварії, назвав начальник поліції в Харківській області Олег Бех. При цьому слідство версію теракту навіть не розглядає.




Наразі відео з місця ДТП, на якому помітно, що саме дівчина за кермом "Лексуса" спровокувала аварію, не опублікували.

У той же час в соцмережах ширяться відео того, як Олена Зайцева на батьковому авто проїжджає перехрестя на червоне світло.




У поліції назвали частину імен жертв та постраждалих у кривавій ДТП.

"Встановлено особи 3 загиблих: Олександр Євтеєв (27 років), Ніна Кобисєва (28 років), Олена Умаєва. До лікарень доставлені: Олена Берченко, Юрій Неудачин, Оксана Нестеренко", – відділ комунікації Нацполіції в Харківській області.

Особи ще двох жінок встановлюються: вагітна жінка доставлена до обласної лікарні, інша постраждала – до відділення політравми харківської лікарні.




Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв допомогу родинам загиблих.

"Харківська міська рада і я особисто висловлюємо співчуття сім'ям загиблих. Обіцяю вам нашу допомогу в організації похорону. Всім, хто постраждав у результаті цієї аварії, міська влада допоможе вам у лікуванні", – підкреслив Геннадій Кернес.