Розвідник Микола Ларін «Вінні Пух» загинув від кулі під Авдіївкою (фото)

15:01, 19.10.2017
Розвідник Микола Ларін «Вінні Пух» загинув від кулі під Авдіївкою (фото)

Микола Ларін "Вінні Пух" тривалий час героїчно боронив Авдіївку. (Фото з ФБ-сторінок Олександра Клименка і 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців)

Старший солдат розвідроти 72-ї бригади імені Чорних Запорожців Микола Ларін, позивний «Вінні Пух» загинув від кульового поранення в шию під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ в районі села Крута Балка під Авдіївкою у понеділок, 16 жовтня ввечері.

 

За кілька годин до цього начальником штабу бригади йому була вручена народна відзнака за мужність і патріотизм, виявлені при захисті Вітчизни.

 

Поховали героя з військовими почестями у його рідному селі Хрулі Лохвицького району на Полтавщині у середу.

 

Про це повідомляє 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців на своїй сторінці у Facebook.

 

Окремі подробиці про «Вінні Пуха» навів у Facebook  фотокор Олександр Клименко, який бачився і спілкувався з ним 7 вересня.

 

«Веселий, компанійська людина, надійний бойовий товариш. Своїм оптимізмом, життєлюбством, вмінням прийти на виручку в найпотрібнішу мить 25-річний козак привертав до себе всіх, з ким його зводила доля на життєвому шляху та на бойових стежках», - так починають розповіді про полеглого побратима практично всі, хто знав Миколу Ларіна.

 

 

У війську — з початку бойових дій на сході України у 2014 році. Служив у льотній частині, що базується на Полтавщині, в грудні був 2016 відряджений до 72-ї бригади в район Авдіївки. Брав участь у боях за утримання опорного пункту «Орел», відбитого у противника наприкінці січня 2017.

 

 

«У січні, коли під Авдіївкою противник розпочав активні бойові дії, Микола разом з іншими бійцями розвідувальної роти 72 ОМБр відстояв кілька днів на відбитій у ворога позиції «Алмаз», згодом перейменованій на «Орел» в честь полеглого тут капітана Кизило з таким позивним», - розповідають бойові побратими «Вінні Пуха».

 

 

По закінченні відрядження Ларін вирішив залишитись в бригаді і у серпні 2017 року повернувся на передову в Авдіївку, до своєї розвідроти, на знайомі небезпечні позиції за 100-150 м від ворога.

 

14 жовтня Микола Ларін отримав від командира народну нагороду – медаль «За оборону Авдіївки», а 16 жовтня вранці начальником штабу бригади йому була вручена народна відзнака за мужність і патріотизм, виявлені при захисті Вітчизни. А вже ввечері його не стало…

 

 

«Того дня обстріл наших позицій противник почав близько 18.00, вів його з мінометів та стрілецької зброї, можливо, маючи намір піти в атаку. Близько 18.02 Коля, який саме перебував на бойовому чергуванні, отримав поранення в шию, несуміне з життям. Звичайно, наші бійці дали ворогу рішучцу відсіч, помстилися за смерть побратима. А Герой Микола Ларін, який любив Україну та своїх близьких понад усе, перейшов у Небесний Батальон – захищати нас з небес», - йдеться у дописі 72-ї бригади.

 

У захисника України залишились мама, колишня дружина, дві неповнолітні сестри і старший брат.

 

Вшанувати пам’ять і провести в останню путь старшого солдата розвідроти Миколи Ларіна до села Хрулі приїхали рідні, друзі й побратими.

 

На місці загибелі Миколи Ларіна розвідники планують встановити пам’ятний знак для увічнення подвигу побратима, який віддав життя за всіх нас.

 

Як повідомляла "УМ", у понеділок також загинув молодший лейтенант 57-ї бригади Андрій Беспалов, який підірвався на міні, переслідуючи диверсантів в районі Ясинуватої.