Кулеметник Михайло Луговий загинув у бою під Мар’їнкою

21:57, 19.10.2017
Кулеметник Михайло Луговий загинув у бою під Мар’їнкою

Михайло Луговий був відважним кулеметником. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Клименка)

Сержант, командир відділення ДШК 92-ї бригади Михайло Луговий загинув під час обстрілу позицій ЗСУ в районі Мар’їнки на маріупольському напрямку у вівторок, 17 жовтня.

 

Про загибель воїна повідомив у соцмережах його близький друг Валерій Пономаренко.

 

Відомо, що у тому бою окупанти відкрили вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, тоді як захисники України відповіли ворогу з автоматів і кулеметів. Саме під час того вогневого протистояння і загинув досвідчений кулеметник з Харкова.

 

«17 жовтня під час бою у Мар’їнці внаслідок кульового поранення загинув 53-літній Михайло Луговий, мобілізований, командир відділення ДШК. Бачились з ним 2 вересня. Зателефонував товариш, каже що помер на руках, швидко, не мучився...», - навів подробиці того бою у Facebook  фронтовий фотокореспондент Олександр Клименко і оприлюднив світлину загиблого воїна.

 

Відомо, що у 92-й бригаді Михайло Луговий спочатку був начальником лазні, а вже згодом кулеметником, командиром відділення ДШК.

 

В липні 2017 року Луговий був нагороджений Орденом «За мужність і відвагу».

 

Бойові побратими кажуть, що Михайло Володимирович був дуже світлою людиною, ледь не «самий мирний із сержантів», і в той же час він був досвідченим воїном і справжнім захисником Вітчизни.

 

Вдома на нього чекала дружина.

 

Відомо, що 53-річного Михайла Лугового планували поховати у рідному Харкові 19 або 20 жовтня.

 

Як повідомляла "УМ", у понеділок, 16 жовтня загинули: молодший лейтенант 57-ї бригади Андрій Беспалов, позивний "Палич", який підірвався на міні, переслідуючи диверсантів в районі Ясинуватої, а також розвідник 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців Микола Ларін, позивний «Вінні Пух», якому ворожа куля поцілила в шию під час ворожого обстрілу в районі села Крута Балка під Авдіївкою.