Командира ОУН Миколу Коханівського затримали за стрілянину в Руслана «Рема» Качмалу

20:45, 21.10.2017
Командира ОУН Миколу Коханівського затримали за стрілянину в Руслана «Рема» Качмалу

Микола Коханівський вчинив стрілянину біля "Академмістечка" (Микола Коханівський / Facebook)

Голова проводу "ОУН" Микола Коханівський затриманий за стрільбу з чужого травматичного пістолета в Руслана Качмалу з позивним "Рем" поблизу станції метро "Академмістечко" у Києві у суботу.

Про це повідомила "Громадському" дружина Миколи Коханівського.

За попередньою інформацією, Руслан Качмала отримав поранення ноги та верхньої частини тіла.

Сутичка сталася поблизу станції метро "Академмістечко".

"Ми йшли на метро з поминок. Учора поховали нашого побратима. Нас наздогнав Руслан "Рем" (Руслан Качмала, - ред.). Він погрожував Коханівському та провокував його. Тоді вони почали битися", - розповіла Катерина Коханівська.

Вона повідомила, що коли Качмала почав тікати, Коханівський наздогнав його і під час бійки дістав травматичний пістолет і вистрелив.

За її словами, у чоловіка "поранена чи рука, чи нога". Про його стан наразі невідомо.

Керівник патрульної поліції Києва Роман Зозуля підтвердив затримання Коханівського.

"Наш патрульний був вихідний, прогулювався і почув стрілянину. Він затримав і знешкодив чоловіка. Вже потім виявилося, що це Коханівський", - сказав Зозуля.

Як повідомив в ефірі "112 Україна" керівник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, близько 16-ї години надійшла інформація, що біля станції метро "Академмістечко" сталася стрілянина. Як виявилося там Коханівський кілька разів стріляв у чоловіка.

"Пістолет для відстрілу набоїв з гумовими кулями.. він не зареєстрований... в усякому випадку він не належить Коханівському, тому його вилучено Ми будемо перевіряти, яким чином він у нього був", - заявив Крищенко.

Також він зазначив, що обох чоловіків доставили до лікарні. За даними столичної поліції, у результаті у потерпілого (особу встановлено) - дотикові поранення у спину та ногу (допомогу надали на місці).

"Наразі працює слідчо-оперативна група, збирається інформація, свідки, записи відеокамер, після чого поліція зможе кваліфікувати цю подію", - додав Крищенко.

Як повідомляла "УМ", між Миколою Коханівським і його прибічниками з одного боку та групою чоловіків на чолі з Русланом Качмалою, екс-командир одного зі взводів "Правого сектору", а нині одним із членів групи "Одін" - з іншого, 1 липня стався конфлікт.

Микола Коханівський звинуватив Руслана Качмалу в тому, що його "тітушки" "викидають на вулицю" людей із самозайнятого будинку по вул. Обухівській, 60 (неподалік станції "Академмістечко").