У Києві в клубі Jugendhub поліція в пошуках наркотиків била відвідувачів, а потім відвезла їх у військкомат

16:28, 28.10.2017
У Києві в клубі Jugendhub поліція в пошуках наркотиків била відвідувачів, а потім відвезла їх у військкомат

Відкриття Jugendhub на Лук’янівці відбулося у липні цього року (Jugendhub / Facebook)

В нещодавно відкритий клуб на Лук’янівці, який організатори називають "хабом і вільним простором для молоді" близько 02:00 28 жовтня увірвалася поліція та провела обшуки відвідувачів, які стверджують - шукали наркотики. Відвідувачі клубу заявляють, що їх побили, а хлопців відвезли до найближчого військомату.

Про ситуацію в клубі написали організатори вечірки та адвокат, ветеран АТО, брат народного депутата Масі Наєм.

"По ситуації цієї ночі в Jugendhub
1. ЩО СТАЛОСЯ:
інформація від власників і очевидців.

в 2:00 ночи з двох боків (з фасадного входу і з боку внутрішнього двору, оточеного забором) увірвалися люди в формі та бійці в масках та зі зброєю. Документи не надали нікому. Без розбору поклали всіх людей на підлогу. Налаштовані були дуже рішуче, жорстко. після того, як всіх поклали почався обшук", - пише у Facebook Масі Наєм.




"Якщо хтось рухався, якщо їм не подобався погляд чи щось подібне - поліція зразу застосовувала силу (відвідувачів били берцями в живіт, по спині, погрожували зброєю, декому дісталося автоматом в обличчя". - продовжує Масі Наєм та просить усіх постраждалих звертатися до нього за адвокатською допомогою.

Він зазначив, що в обшуку брали участь близько 50 правоохоронців.

Декого із тих, хто був у клубі, з невідомих причин відвезли до Київського міського та обласного збірного пункту Збройних сил України та змушують проходити медичні огляди, а також обмежують пересування юнаків.






В поліції підтвердили обшуки в клубі, але стверджують, що таким чином боролися із поширенням наркотиків.

"Під час обшуку у київському нічному клубі поліція затримала 17 осіб з наркотиками. Окрім цього, у розважальному закладі виявлено 11 малолітніх та 32 особи, які ухиляються від призову на строкову службу. Останніх доставлено до пункту збору призовників м. Києва, а дітей передали батькам", - зазначають в поліції.

"На момент обшуку в клубі знаходилося 200 осіб віком від 15 до 25 років, переважно мешканців м. Києва. За результатами обшуку було затримано 17 осіб, у яких вилучили наркотичні засоби. Затримані після освідування доставлені до Шевченківського УП ГУНП у м. Києві для проведення процесуальних дій. Окрім цього, у 20-річної бармена закладу було виявлено та вилучено розфасовані прозорі пазові пакети з речовиною, схожою на наркотичну. У іншого затриманого 30-річного чоловіка поліція вилучила речовини, ззовні схожі на наркотики, галюциногенні гриби, електронні ваги, 40 тисяч гривень, 8 банківських карток та автомобіль "BMW", - продовжують правоохоронці.