У Тернополі бійці Нацгвардії вийшли із зали під час виступу вдови на презентації проекту «Якби не війна»

15:01, 30.10.2017
У Тернополі бійці Нацгвардії вийшли із зали під час виступу вдови на презентації проекту «Якби не війна»

Бійці Нацгвардії оскандалилися в Тернополі на виставці про українських військових (Тетяна Руденька / Facebook)

В Тернополі презентація волонтерського проекту «Якби не війна» завершилася скандалом: під час виступу вдови загиблого в АТО Андрія Юркевича бійці Нацгвардії, що були в залі, організовано встали та попрямували до виходу, не реагуючи на заклики мати повагу до загиблого і родини.

Про це у Facebook пише одна із організаторок заходу, відома волонтерка Тетяна Руденька (Грубенюк).

"Коли говорила дружина Андрія (Андрія "Грізлі" Юркевича - ред.) ...говорила словами свого згорьованого серця.....в цей момент ВСІ нацики (бійці Національної гвардії - ред.) ... зриваються з місця і ланцюгом просто починають виходити з зали!!!!", - пише Тетяна Руденька.

Вона відзначає, що вперше за рік презентацій у різних містах хтось вийшов під час тієї частини презентації, коли говорять рідні загиблих.

"Я не витримала, вибачившись перед Христиною, взяла мікрофон і попросила в них хоч краплю поваги....адже вони знали, що то родина загиблих! Байдуже...вони просто мельком глянули на мене та потупотіли далі!!!", - описує події Тетяна Руденька.

Волонтерка вказує на те, що їй соромно за таку Нацгвардію в рідному місті.

"Хлопці, якщо до вас дійде мій пост....то дайте відповідь на питання...-ви хто?!
І не меньш важливе питання до командирів...- це так ви вчите шанувати свій народ?! Це так ви вчите поважати наших загиблих хлопчиків і їх родини?! Навіть якщо у вас обмежений час....то дві хвилини шани полеглому і його рідним можна відати, кінця світу не станеться!
Ви ж показали свою зневагу до всіх Загиблих....Розумієте?!!!", - задає риторичне питання організаторка проекту "Якби не війна", який розповідає про українських воїнів.

Начальник групи інформації і комунікації Західного територіального управління Національної гвардії України Олег Тіхов відзначив, що цей випадок розгляне керівництво НГУ.



Нагадаємо, Христина Юркевич у 2015 році отримала повістку із військкомату для свого чоловіка майже на річницю його загибелі під Луганськом, де він воював у складі батальйону "Айдар".