Аміна Окуєва убита під Глевахою

21:23, 30.10.2017
Аміна Окуєва убита під Глевахою

Аміна Окуєва випередила кілера самого з цього пістолета під час попереднього замаху.

Колишній боєць добровольчого батальйону «Дніпро-2» Аміна Окуєва загинула під час розстрілу її автомобілю на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області у понеділок ввечері.

 

Її чоловік Адам Осмаєв отримав вогнепальні поранення, але вижив.

 

Про це повідомив член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко у Facebook.

 

«Щойно зупинилося серце патріота України Аміни Окуєвої. Її автомобіль було обстріляно з кущів на залізничному переїзді поблизу селища Глеваха Київської області. Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити. Я тільки що говорив з ним по телефону», - написав Антон Геращенко.

 

                                                                Аміна Окуєва і Адам Осмаєв. 

 

За його словами, на місці працюють слідчо-оперативні групи поліції. На місце вбивства терміново виїхав голова Нацполіції України Сергій Князєв.

 

Як повідомляла «УМ», 1 червня 2017 року кілер намагався вбити колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва в автомобілі на вулиці Кирилівській, що на київському Подолі.

 

Правоохоронці розглядають як основну версію вчинення злочину "патріотичну позицію подружжя". У кілера знайшли документи громадянина України Олександра Дакара.

 

Нагадаємо, Аміна Окуєва і Адам Осмаєв – подружжя чеченців, які різко опозиційно ставляться до режиму Рамзана Кадирова, через що змушені були емігрувати з путінської Росії до України.

 

Російські слідчі підозрювали Адама Осмаєва у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна. У лютому 2012 року Осмаєв був затриманий за підозрою в скоєння вибуху в квартирі в Одесі.

 

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції. Осмаєв також просив політичного притулку в Україні, проте отримав відмову в часи Януковича.

 

Наприкінці серпня 2014 Генпрокуратура скасувала своє рішення про екстрадицію Осмаєва в Росію.

 

Після революції гідності Окуєва і Осмаєв записалися у добровольці і пішли воювати із російськими окупантами на Донбасі.