Георгій Саларідзе «Гюрза-2» загинув у бою під Донецьком (фото)

18:26, 31.10.2017
Георгій Саларідзе «Гюрза-2» загинув у бою під Донецьком (фото)

Підполковник грузинської армії Георгій Саларідзе «Гюрза-2» загинув за Україну.

Грузинський доброволець з позивним «Гюрза-2» загинув у бою, потрапивши в засідку  неподалік Донецького аеропорту у вівторок вранці. Співвітчизники загиблого воїна повідомили його справжнє ім’я і прізвище – Георгій Саларідзе лише після смерті.

 

Про загибель воїна першим повідомив колишній офіцер грузинської армії Іраклій Курасбедіані у Facebook  у вівторок.

 

«Царство тобі небесне мій брат! Ти був справжнім воїном!», - написав Курасбедіані, який також воює на Донбасі.

 

Загибель «Гюрзи-2» підтвердив і колишній президент Грузії Міхаїл Саакашвілі у Facebook: «Ще один грузин загинув смертю хоробрих у боротьбі з російськими окупантами на сході України. Георгій Саларідзе, позивний «Гюрза», контрактник, був командиром розвідгрупи, потрапив у засідку під Донецьким аеропортом. Я знав його особисто, він неодноразово бував у мене вдома, зовсім недавно ми бачилися з ним у Мар'їнці. Дуже гідна людина!».

 

Відомо, що Саларідзе свого часу був підполковником грузинської армії. Коли почалася війна на Донбасі пішов на східний фронт добровольцем в лавах полку «Азов».

 

«Гюрза-2» став відомим у 2015 році, коли в одному з інтерв’ю обіцяв «дійти до Кремля, як Кантарія дійшов до Рейхстагу».

 

У складі полку «Азов» доброволець «Гюрза-2» спочатку воював за Широкине, згодом, коли полк МВС відвели з фронту, воював у складі ЗСУ.

Колишній генконсул Грузії в Україні Тимур Нішніанідзе написав у  Facebook: «Сьогодні ще один грузин віддав своє життя за незалежність і волю України. Гюрза-2 був близьким мені не лише по крові, але й по духу. Природжений воїн, завжди хотів і був на передку. І от у Опитному, поблизу Донецька російський снаряд забрав його життя. Немає слів, лише смуток... Ми говорили лише пару днів тому. Готували чергову зустріч з письменниками». 

 

 

Волонтерка Київського госпиталю Катерина Ольховик написала у соцмережах: «Грузин! Я пам’ятатиму тебе таким, як у день нашого знайомства в госпіталі. Назавжди закоханим в Україну і українок. Спасибі, що ти був! Вічна пам’ять тобі і слава!». 

 

Зауважимо, що грузинські вояки складають найчисельнішу групу іноземців, які від самого початку війни воюють за Україну на Донбасі.

 

У лютому 2016 року «Грузинський національний легіон», в якому було 100 бійців, увійшов до складу 25-го батальйону «Київська Русь».