Аваков пропонує видавати перші права водія лише на 2 роки

14:43, 10.11.2017
Аваков пропонує видавати перші права водія лише на 2 роки

Арсен Аваков хоче посилити дисципліну водіїв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує перші водійські права видавати лише на дворічний термін.

 

Про це Аваков сказав під час засідання уряду в п’ятницю.

 

"Наступна наша пропозиція – внести зміни до порядку видачі посвідчень водія, якими передбачити, що строки дії водійського посвідчення, яке отримала особа вперше, становить два роки. Якщо протягом цих двох років особа вчиняє не більше двох адмінпорушень у сфері безпеки дорожнього руху або не вчинить їх узагалі, то після закінчення терміну їй видається посвідчення водія строком на 30 років без здачі додаткових екзаменів", - сказав міністр МВС.

 

За його словами, в іншому разі для отримання посвідчення водія на 30 років громадянин буде зобов’язаний знову скласти відповідний іспит на право керування транспортним засобом.

 

Міністр Аваков також поінформував, що з початку року в Україні звільнили від відповідальності понад 300 осіб, які керували транспортним засобом у нетверезому стані.

 

Так від початку цього року за вчинення адміністративних правопорушень було складено 88 тисяч протоколів. З них суди розглянули тільки близько 44 тисяч.

 

Аваков переконаний, що відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані необхідно посилити.

 

Крім того, міністр МВС пропонує посилити кримінальну відповідальність за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп'яніння, що спричинило заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості - позбавленням волі на строк до 3 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 5 років; що спричинило тяжкі тілесні ушкодження або загибель людини - позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.