Трьох вбивць 16-річного патріота Степана Чубенка засудили до пожиттєвого ув’язнення

18:26, 10.11.2017
Трьох вбивць 16-річного патріота Степана Чубенка засудили до пожиттєвого ув’язнення

Терористи Вадим Погодін, Юрій Москальов та Максим Сухомлинов вбили Степана Чубенка патріотизм (фото із відкритих джерел)

Вадим Погодін, Юрій Москальов та Максим Сухомлинов заочно засуджені до довічного позбавлення волі за вбивство після катувань 16-річного Степана Чубенка поблизу Донецька.

Про це повідомляє прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

"Трьох бойовиків терористичної організації "ДНР", які у 2014 році за активну проукраїнську позицію вбили 16-річного краматорського юнака, Дзержинським судом заочно засуджено до довічного позбавлення волі", - написав він.

Прокурор нагадав обставини вбивства юнака.

"28 липня (2014 року. - ред.) троє учасників незаконних збройних формувань – Погодін В.В., Москальов Ю.А., Сухомлинов М.В., знаходячись у смт. Горбачево-Михайлівка Пролетарського району м. Донецька вирішили вбити викраденого юнака, підвели його до заздалегідь виритої у землі траншеї, поставили на коліна обличчям до неї та по черзі здійснили 3 постріли в область голови. Внаслідок отриманих вогнепальних поранень Степан Чубенко помер на місці", вказав Євген Бондаренко.

Погодіна, Москальова та Сухомлинова засудили за статею про навмисне вбивство після викрадення людини.

Нагадаємо, на початку липня 2014-го Степан Чубенко відправився в Київ до знайомих. Про точну дату повернення не повідомляв - хотів зробити сюрприз.

"Ми знаємо, що зі столиці Степан виїхав 23 липня - пригадує мати героя. - Просили його по телефону, щоб їхав через Харків чи Красноармійськ, та чому син не послухався та вирішив їхати через Донецьк - не знаємо досі. Мабуть,квитки були лише до Донецька".

Під час поїздки потягом через Донецьк хлопець був затриманий бойовиками з батальйону "Керч", за однією з версій, за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку, за іншою - за те, що почав сперечатися з ними проти роз'єднання країни і утворення автономних республік. Бити неповнолітнього хлопця бандити почали ще в Донецьку. Потім юнака відвезли до Горбачово-Михайлівки, де після страшних катувань розстріляли.

Як повідомляла "УМ", російські силовики затримували Вадима Погодіна в Криму, а Юрія Москальова в Чебоксарах, але на запити про екстрадицію цих громадян України, які направила Генеральна прокуратура, відповіді не надійшло.

Степан Чубенко похований у Краматорську. Його мати домоглася перевезення тіла сина з території, яку контролюють терористи на Донбасі.

Один із вбивць, Вадим Погодін, може бути причетний до падіння літака МН-17 поблизу Сніжного, адже він може мати інформацію про транспортування установки "Бук", ракетою якої знищили літак із трьома сотнями людей на борту.