New York Times опублікувало карту, де Крим позначено одним кольором із Росією

14:44, 13.11.2017
New York Times опублікувало карту, де Крим позначено одним кольором із Росією

Крим - частина Росії за версіює провідного американського ЗМІ? (The New York Times)

У статті видання New York Times, присвяченій будівництву Керчинського мосту, Крим зображено одним кольором із Росією, а не Україною, та зазначено, що це спірна територія.

На це вперше звернув увагу екс-чемпіон світу з шахів, а нині російський опозиційний політик Гарі Каспаров, який нещодавно оголосив боротьбу із режиомом Путіна та емігрував із РФ.

"Ця карта у NYTimes показує Крим у тому ж кольорі, що і Росію, як "спірний". Так, спірний через Путіна, його загарбника! Патетично й помилково. Крим – це Україна. Виправте", - написав Гарі Каспаров у мікроблозі Twitter англійською.

Стаття, у якій Крим позначили, як територію Росії, називається "Путінський міст до Криму може нести більше символізму, ніж руху".

У ній розповідається, що Керчинський міст - геополітичний проект високої вартості, який має підняти імідж Володимира Путіна.

У коментараях до запису Гарі Каспарова у мікроблозі зазначають, що наразі над Кримом більшу юрисдикцію має Росія, тому його зафарбували в колір держави-агресора.

Інші користувачі нагадають, що стосовно Сирії New York Times не відокремлює контрольовані та неконтрольовані урядом території.

Також у коментарях до статті вказують на резолюцію ООН, яка визнає Крим частиною України та соромлять видання New York Times за приналежність Криму Росії.



У Міністерстві закордонних справ України також нагадали, що Крим - це Україна.