Депутат Юрій Вознюк передав школі на Рівненщині поламаний автобус (фото)

18:37, 14.11.2017
Депутат Юрій Вознюк передав школі на Рівненщині поламаний автобус (фото)

Депутат Юрій Вознюку передав школярам не бус, а "відро з болтами" за 1,5 млн грн з бюджету.

Скандал зі шкільним автобусом, який передав народний депутат Юрій Вознюк до Тучинської школи, виник на Рівненщині.

 

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebookрівненська журналістка Інна Білецька у вівторок.

 

«Автобус, який з такою помпою передавав нардеп Юрій Вознюк в Тучинську школу, виявився непридатним для користування. Купували його за кошти державного і місцевого бюджетів», – написала Інна Білецька.

 

Як з’ясувалося, рік тому з Тучинської школи забрали автобус у зону АТО. На жаль, через це діти із сусідніх сіл втратили можливість комфортного доїзду до навчального закладу.

 

«Батьківський комітет та колектив школи зверталися аби вирішити цю проблему. Сьогодні спільними зусиллями все реалізовано - учні Тучинської школи отримали новий автобус, який підвозитиме більше 100 дітей», – написав депутат з фракції «Народний фронт» Юрій Вознюк у соцмережах.

 

 

І поквапився, зазначає Інна Білецька.  За її словами, автобус не буде підвозити дітей до школи, бо поламаний. У нього пом’ятий корпус, дах протікає, застарілий двигун, гальмівна система працює 50/50.

 

Тож, наголошує журналістка, наразі шукають інший.  І це, іронізує вона, буде ще один привід для свята і фоток.

 

Як інформує у Facebook  спілка Тучинських журналістів, наразі автобус забрали назад і пообіцяли до кінця листопада, що привезуть новий.

 

«Але у це мало віриться. Стосовно депутатів, які були присутні на врученні автобуса, тобто відра з болтами, то їм ганьба. Адже приїхали, попіарилися, а Тучинську школу виставили на посміховисько. Ще прикро за те, що всі знали, що шкільний автобус не придатний для транспортування дітей, але мовчали», – зазначають журналісти і дякують всім, хто розповсюджує цю інформацію. Мовляв, «може завдяки Фейсбуку чогось добємся...».

 

                                                Збори у Тучинській школі після скандалу. 

 

Як вийти із ситуації пропонує Інна Білецька. Вона каже, справедливість можна відновити покроково – «вибачення народного депутата, звіт влади про витрачені кошти і пояснення прокуратурі, а ще – новий автобус в школу. Тихо».

 

До речі, бюджету країни «новий»  автобус у Тучинську школу обійшовся, як свідчать електронні закупівлі, у 1 530 429.00 гривень.