Вчитель року Віолетта Македон поїхала на заробітки до Лондона (фото)

20:10, 16.11.2017
Вчитель року Віолетта Македон поїхала на заробітки до Лондона (фото)

Віолетта Македон із сином Павлом.

Заслужений учитель України, кращий педагог 2016 року у номінації "Іноземна мова" Віолетта Македон доглядає літнього дідуся в британській сім’ї у Лондоні вже протягом двох місяців.

 

Про це пише видання «Прозахід».

 

Зокрема, журналісти поспілкувалися з пані Македон, яку в Україні вважали креативним, перспективним і дуже комунікабельним педагогом міської ЗОШ № 5 із поглибленим вивченням англійської мови ім. Т. Г. Шевченка.

 

Сталося це під час її тижневого перебування у рідному Берегово на Закарпатті, адже тут ще навчається у 10-му класі її син Павло.

 

За словами пані Македон, у Лондоні вона зможе себе краще реалізувати. Тим більше, що сама ще молода і її чекають хороші перспективи. На думку Віолетти Македон, нічого дивного в її від'їзді немає, рішення вона прийняла зважене і правильне.

 

Щодо лондонського життя, то зупинилася в одній тамтешній сім'ї, яка займається фотобізнесом. У цій сім’ї чоловік - британець, а дружина українка. Обидва дуже зайняті, адже там, за словами Македон, все в постійному русі і несамовито працюють, заробляючи гроші.

 

«Вчительці року доручили доглядати за дідусем по імені Боб, з яким вона, згідно із заздалегідь розробленим планом, гуляє по столиці, відвідує музеї, театри, парки, інші знакові місця Лондона тощо. Сім'я неабияк задоволена, що вісімдесятирічним дідусем займається така шановна молода жінка-українка, яка досконало знає англійську», - йдеться у публікації видання «Погляд».

 

 

Нагадаємо, вчителька із Берегова стала переможницею конкурсу «Учитель року-2016» у номінації «Англійська мова».

 

Крім цього, трохи більше року тому Віолетта Македон, відповідно до Указу Президента П. Порошенка, удостоєна відзнаки "Заслужений учитель України".  До речі, під час вручення цієї нагороди на Банковій, з главою держави вона спілкувалася іноземною мовою. Відтак прокоментувала, чому дякувала англійською – обоє, на щастя, володіють нею досконало! А Президент Порошенко – наразі перший керівник, який вільно знає іноземну.  Між іншим, її коротенький спіч став популяризацією найголовнішої мови світу, якою, як знаємо, спілкується половина планети.

 

 

Згодом пані Македон неодноразово вітали на міському рівні у Берегово.

 

Вже після публікацій у закарпатських ЗМІ Віолетта Македон звернулася до журналістів у Facebook  в четвер.

 

«Величезне прохання до Вас не спекулювати моїм рішенням працювати за кордоном заради досягнення, вам одним зрозумілих, цілей. Умови праці в школі неабияк сприяли моєму становленню як вчителя, так і особистості! Перспективи розвитку, як бачите, теж є. Я тому - живий приклад. В певних виданнях є цілі абзаци, котрі вигадані Вами. Абсолютно і категорично спростовую слова про нестерпні умови праці, життя та перспективи розвитку! Досить додумовувань!», - написала пані Віолетта.