Керівництво Харківського військового університету затримали за тарганів у їжі курсантів

09:48, 19.11.2017
Керівництво Харківського військового університету затримали за тарганів у їжі курсантів

Тарган та хробак у їжі курсантів ХНУПС (колаж фото із соцмереж)

Керівника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та його заступника-полковника затримали за результатами розслідування після скарги курсанта на тарганів та хробаків у їжі.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Виявляється, що так харчуються майбутні військові льотчики ...", - написав Анатолій Матіос про фото таргана в каші та хробака, якого знайшли в їжі.

Він відзначив, що військовим прокурорам заборонили із Генерального штабу Міністерства оборони перевіряти склади боєприпасів, тому вони відвідали столову.

Анатолій Матіос опублікував також рапорт військового прокурора Зубко, у якому написано, що керівництво навчального закладу перешкоджало під час перевірки.

"Керівник та заступник керівника ХНІПС відповідно вчора перший ( генерал-майор) та сьогодні другий ( полковник) - затримані військовою прокуратурою. Завтра суд обиратиме запобіжний захід обом", - додав Анатолій Матіос.

Він не повідомив імен затриманих, але відомо, що ректор університету - Алімпієв. Про те, кого саме із його семи заступників-полковників затримано, наразі не відомо.




Як повідомляла "УМ", ректора Харківського університету імені Кожедуба генерал-майора Алімпієва затримали за розтрату 2,4 мільйони гривень при закупівлі пального.